Η συριακή κυβέρνηση έστειλε ενισχύσεις στην ανατολική Γούτα

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2018, 10:38
Η συριακή κυβέρνηση έστειλε ενισχύσεις στην ανατολική Γούτα
Η συριακή κυβέρνηση έστειλε ενισχύσεις στο μέτωπο της ανατολικής Γούτα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εντείνοντας τις προσπάθειες να επικρατήσει επί των ανταρτών στο τελευταίο μεγάλο τους προπύργιο κοντά στη Δαμασκό.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, τουλάχιστον 700 μαχητές από τη φιλοκυβερνητική πολιτοφυλακή έχουν φθάσει στην πρώτη γραμμή του μετώπου στην ανατολική Γούτα. Η ίδια πηγή ανέφερε ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν καταλάβει περίπου το 45% του εδάφους της περιοχής αυτής τις τελευταίες ημέρες.

Νωρίτερα σήμερα οι Σύροι αντάρτες στην ανατολική Γούτα ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να υπερασπιστούν το έδαφός της και είπαν ότι δεν διαπραγματεύονται την πρόταση της Ρωσίας για απόσυρση των δυνάμεών τους.

Το συριακό καθεστώς συνέχισε και χθες τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον της ανταρτοκρατούμενης ανατολικής Γούτα, σκοτώνοντας 19 αμάχους, την ίδια ώρα που οι χερσαίες δυνάμεις προελαύνουν με ταχείς ρυθμούς στις αγροτικές περιοχές του πολιορκούμενου θύλακα.

Από τους σφοδρούς βομβαρδισμούς που ξεκίνησαν στις 18 Φεβρουαρίου στο προπύργιο των ανταρτών έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 800 άμαχοι, μεταξύ των οποίων και 175 παιδιά. Τουλάχιστον 86 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μόνο τη Δευτέρα από το σφυροκόπημα των κυβερνητικών δυνάμεων.

Παράλληλα με την αεροπορική επιχείρηση, το καθεστώς έχει ξεκινήσει και τη χερσαία επίθεσή του εδώ και μία εβδομάδα. Μέσα σε λίγες ημέρες, ο στρατός ανακατέλαβε περίπου το 40% του θύλακα, ιδίως τις ανατολικές και νοτιοανατολικές περιοχές, και έφτασε σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από την Ντούμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2018, 10:39