Σύροι αξιωματούχοι απαίτησαν από τον ΟΗΕ να επιβάλει αντίποινα στο Ισραήλ μετά την απρόκλητο βομβαρδισμό από ισραηλινά μαχητικά κοντά στο αεροδρόμιο της Δαμασκού.

Χαρακτήρισαν την αεροπορική επιδρομή έγκλημα εναντίον της κυριαρχίας μιας χώρας που δεν κρύβει την πολιτική της εναντίον της τρομοκρατίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διαμαρτυρία του συριακού υπουργείου Εξωτερικών έγινε με δύο επιστολές προς τον γγ του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν και πτος τον πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Σύμφωνα με τις συριακές επιστολές, οι αεροπορικές επιδρομές είχαν στόχο να ενισχυθούν οι ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες ύστερα από την πρόοδο που σημείωσαν οι κυβερνητικές δυνάμεις στις πόλεις Deir Ezzor, Aleppo και Daraa.

Η Δαμασκός επίσης καλεί τον ΟΗΕ να πάρει τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο επανάληψης των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών σύμφωνα με τον καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην επιστολή τονίζεται ότι το Ισραήλ προσπαθεί να αποσπάσει την προσοχή από την κατάρρευση της ισραηλινής κυβέρνησης συνασπισμού η οποία συνεχίζει την παράνομη κατοχή αραβικών περιοχών και παραβίαση της διεθνούς νομιμότητας.

Στις επιστολές τονίζεται πως παρά τις ισραηλινές επιδρομές η Δαμασκός δεν θα σταματήσει τις προσπάθειές της να μάχεται την τρομοκρατία σε όλες τις μορφές της και τους τύπους στο συριακό έδαφος.

Την Κυριακή η συριακή τηλεόραση μετέδωσε ότι εκτός από τις επιδρομές ισραηλινών μαχητικών κοντά στο αεροδρόμιο της Δαμασκού ο ισραηλινός στρατός έπληξε στόχους στην πόλη Ντίμας κοντά στα σύνορα του Λιβάνου.

Χτες, πηγές των Σύρων αντικαθεστωτικών δήλωσαν σε αραβικά Μέσα ότι ισραηλινά τηλεκατευθυνόμενα μαχητικά έπληξαν αποθήκες και αντιαεροπορικές εγκαταστάσεις που ανήκουν στις δυνάμεις των Χεσμπολά στο Λίβανο.

Οι ισραηλινές αρχές, ούτε διέψευσαν, ούτε επιβεβαίωσαν τις επιδρομές αυτές.

Από τα Ηνωμένα Έθνη δεν υπάρχει ακόμη σχόλιο για τις ισραηλινές επιδρομές στη Συρία, με εκπρόσωπό του να δηλώνει πως «δεν υπάρχουν πληροφορίες από πρώτο χέρι».

Σύνταξη: Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης