Ενόψει της Συνόδου Κορυφής των G7 που ξεκινά αύριο, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, συναντήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στο παραθαλάσσιο θέρετρο Carbis Bay της Κορνουάλης, συνοδευόμενοι από τις συζύγους τους. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για μια σειρά θεμάτων, όπως η κλιματική αλλαγή, το Brexit και η πανδημία.

Όπως αναφέρουν βρετανικά ΜΜΕ, μετά το τέλος της συνάντησης, ο Τζόνσον είπε πως θεωρεί «απίθανο να διαφωνήσει με τον πρόεδρο Μπάιντεν». Από την πλευρά του, ο Μπάιντεν είχε διάθεση για χιούμορ, λέγοντας πως «και οι δυο παντρευτήκαμε με γυναίκες από ανώτερη κοινωνική τάξη», για να λάβει την απάντηση από τον Βρετανό πρωθυπουργό: «Δεν θα διαφωνήσω σε αυτό με τον πρόεδρο. Βασικά, δε νομίζω πως υπάρχει κάποιο σημείο στο οποίο θα διαφωνήσουμε. Το θεωρώ απίθανο».

Το μαύρο τζάκετ της Τζιλ Μπάιντεν με τη λέξη «LOVE» στην πλάτη

Η ασυνήθιστη ενδυματολογική επιλογή της Τζιλ Μπάιντεν, η οποία εμφανίστηκε φορώντας ένα μαύρο τζάκετ με τη λέξη «LOVE» στην πλάτη, θύμισε στους παρατηρητές του Λευκού Οίκου την… Μελάνια Τραμπ, που κάποτε είχε εμφανιστεί με ένα εντελώς διαφορετικό μήνυμα στην πλάτη του τζάκετ της, το οποίο έγραφε «I really don’t care, do you?».

Για πολλούς η λέξη «LOVE» θεωρήθηκε ως μήνυμα των ΗΠΑ στους Ευρωπαίους συμμάχους. Όπως μάλιστα είπε η ίδια και ο πρόεδρος Μπάιντεν, φέρνουν την «αγάπη» από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, καθώς ο Τζο Μπάιντεν θέλει να δείξει ότι οι ΗΠΑ εγκαταλείπουν το δόγμα «Πρώτα η Αμερική» του Ντόναλντ Τραμπ.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης