Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα αρχίσουν σύντομα να λαμβάνουν ορισμένα από τα νεότερα συστήματα αεροπορικής άμυνας, δήλωσε ανώτερος αξιωματικός της Αεροδιαστημικής Δύναμης.

Οι ρωσικές δυνάμεις αεροπορικής άμυνας ήδη εκπαιδεύονται στα λειτουργικά συστήματα των S-500.
Σε ομιλία του στην εφημερίδα Krasnaya Zvezda, ο αναπληρωτής Διοικητής Αεροναυτιλιακών Δυνάμεων Αντιστράτηγος Γιούρι Γκρεχόφ αποκάλυψε ότι η ανάπτυξη του S-500, (διαδόχου των συστημάτων αεράμυνας S-300 και S-400), έχει φτάσει στο τελικό του στάδιο, καθώς έχει ήδη γίνει ανάπτυξη σημαντικού αριθμού συστημάτων ραντάρ που το συνοδεύουν.
Επίσης αποκάλυψε ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα αρχίσουν σύντομα να λαμβάνουν και τα συστήματα S-350. Το S-350 είναι επιφορτισμένο με την «υπεράσπιση των διοικητικών και πολιτικών κέντρων, των σημαντικότερων αντικειμένων και περιοχών της χώρας, των ομάδων των ενόπλων δυνάμεων, από μαζικές αεροπορικές επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένων των τακτικών βλημάτων», δήλωσε ο Grekhov προσθέτοντας ότι το σύστημα έχει ήδη περάσει επιτυχώς τις δοκιμές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι προδιαγραφές του S-500  το φέρουνότι είναι σε θέση να καταστρέψει στόχους μέχρι και 600 χιλιόμετρα μακριά. Πιστεύεται επίσης ότι είναι σε θέση να εντοπίσει και ταυτόχρονα να πλήξει μέχρι και 10 βαλλιστικούς στόχους που κινούνται σε ταχύτητες έως και 7 χλμ / δευτερόλεπτα (περίπου Mach 20).

Το σύστημα αεροπορικής άμυνας S-500 Prometey αναμένεται να αρχίσει να καθίσταται από το 2020 η ραχοκοκαλιά του ολοκληρωμένου δικτύου αεροπορικής άμυνας της Ρωσίας.
Η πρώτη ομάδα χειριστών του συστήματος αεράμυνας S-500 λαμβάνει ήδη εκπαίδευση,  δήλωσε ο στρατηγός Βλαντίμιρ Λιαπαρόφ, επικεφαλής της Ακαδημίας Αεροπορικής και Διαστημικής Αμύνης Ζούκοφ.

“Θα επισημάνω ότι το 2019 θα αρχίσει  η αποφοίτηση των πρώτων αξιωματικών από την ακαδημία στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος για το συγκρότημα S-500, το οποίο δεν έχει εισαχθεί ακόμη στις δυνάμεις αλλά αναμένουμε στο προσεχές μέλλον”, δήλωσε ο Lyaporov στην εφημερίδα Krasnaya Zvezda του στρατού. Προτεραιότητα στην παράδοση θα γίνει η περιοχή της Μόσχας και της κεντρικής Ρωσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σύστημα αεράμυνας S-500 Prometey θα αποτελέσει την ρωσική αεροπορική άμυνα τελευταίας γενιάς, που προορίζεται να συμπληρώσει τόσο το κινητό σύστημα αεράμυνας S-400 όσο και το σταθερό σύστημα αντι-βαλλιστικών πυραύλων A-135 γύρω από τη Μόσχα.

Πληροφορίες από sputniknews.com

Σύνταξη Κώστας Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης