Τέσσερα αεροπλάνα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων βομβάρδισαν χθες Τρίτη «στόχους της τρομοκρατικής οργάνωσης» Τζαμπάτ αλ-Νόσρα στη συριακή επαρχία του Ιντλίμπ που ελέγχεται από τους αντάρτες, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ.

Στις 4 Σεπτεμβρίου, «τέσσερα αεροπλάνα του ρωσικού στρατού προχώρησαν από τη βάση του Χμέιμιμ σε πλήγματα εναντίον στόχων της τρομοκρατικής οργάνωσης Τζαμπάτ αλ-Νόσρα» (Χαγιάτ Ταχρίρ αλ-Σαμ, αποτελείται από μέλη του πρώην κλάδου της Αλ-Κάιντα στη Συρία), ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε πως αυτά τα πλήγματα πραγματοποιήθηκαν «σε ώρες της ημέρας που επικρατεί σκοτάδι», χωρίς να διευκρινίσει αν ήταν πολύ νωρίς το πρωί ή αφού έπεσε η νύχτα.

Σύμφωνα με τον στρατηγό Κονασένκοφ, τα πλήγματα «είχαν στόχο αποθήκες έξω από κατοικημένες ζώνες όπου ήταν αποθηκευμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, καθώς και οι ζώνες εκτόξευσης αυτών των μη επανδρωμένων αεροσκαφών για τις επιθέσεις τους εναντίον της βάσης του Χμέιμιμ και τοποθεσιών στις επαρχίες του Χαλεπιού και της Χάμα».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως ένα αεροπλάνο στοχοθέτησε μια αποθήκη στην οποία ήταν αποθηκευμένοι πύραυλοι εδάφους-αέρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρώπινων Δικαιωμάτων Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν είχε δηλώσει χθες στο Γαλλικό Πρακτορείο πως τουλάχιστον 13 άμαχοι, μεταξύ των οποίων έξι παιδιά, σκοτώθηκαν κατά τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στην επαρχία του Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία, η οποία αποτελεί το τελευταίο μεγάλο προπύργιο των ανταρτών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης