Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι οι δυνάμεις της κατέστρεψαν τέσσερα συστήματα πυραύλων πυροβολικού υψηλής κινητικότητας (HIMARS) που προμήθευσαν οι ΗΠΑ μεταξύ 5 και 20 Ιουλίου.

«Τέσσερις εκτοξευτές και ένα όχημα επαναφόρτωσης για τα αμερικανικά συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης (HIMARS) καταστράφηκαν», ανέφερε σε καθημερινή ενημέρωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Κίεβο χαιρέτισε την άφιξη οκτώ HIMARS στην Ουκρανία ως πιθανή αλλαγή παιχνιδιού για την πορεία του πολέμου.

Τα προηγμένα όπλα είναι πιο ακριβή και προσφέρουν μεγαλύτερη εμβέλεια από άλλα συστήματα πυροβολικού, επιτρέποντας στο Κίεβο να χτυπήσει ρωσικούς στόχους και αποθήκες όπλων πιο πίσω από την πρώτη γραμμή.

Η Μόσχα κατηγόρησε τη Δύση ότι επιμηκύνει τη σύγκρουση προμηθεύοντας στο Κίεβο περισσότερα όπλα και είπε ότι η προμήθεια όπλων μεγαλύτερης εμβέλειας δικαιολογεί τις προσπάθειες της Ρωσίας να ασκήσει έλεγχο σε ένα τμήμα ουκρανικού εδάφους στο νότιο τμήμα της χώρας, πέρα ​​από την ανατολική περιοχή του Ντονμπάς, για τη δική του προστασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 6 Ιουλίου, λίγες μέρες μετά την άφιξη του πρώτου HIMARS στην Ουκρανία, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είπε ότι κατέστρεψε δύο από αυτά, δημοσιεύοντας ένα βίντεο με το φερόμενο χτύπημα.

Η Ουκρανία απέρριψε αυτούς τους ισχυρισμούς και είπε ότι χρησιμοποιεί τα όπλα που προμήθευσαν οι ΗΠΑ για να προκαλέσει «καταστροφικά πλήγματα» στις ρωσικές δυνάμεις.

Αυτή την εβδομάδα το Κίεβο χρησιμοποίησε το HIMARS για να χτυπήσει μια κρίσιμη γέφυρα στον ποταμό Ντνίπρο σε περιοχές που ελέγχονται από τη Ρωσία στη νότια περιοχή Χερσώνα, ανοίγοντας τεράστιες τρύπες στην άσφαλτο και ωθώντας τοπικούς αξιωματούχους που έχουν εγκατασταθεί από τη Ρωσία να προειδοποιήσουν ότι θα μπορούσε να καταστραφεί ολοσχερώς εάν συνεχιστούν οι επιθέσεις .

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν την Τετάρτη ότι θα στείλουν άλλα τέσσερα HIMARS στην Ουκρανία στο τελευταίο πακέτο στρατιωτικής τους υποστήριξης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης