Οι ρωσικές Αρχές υποχρέωσαν τρεις Αμερικανούς διπλωμάτες να αποβιβασθούν από την αμαξοστοιχία τρένου στην οποία επέβαιναν, κοντά στην πόλη Σεβεροντβίνσκ, επειδή παραβίασαν τους κανονισμούς που σχετίζονται με την παραμονή των ξένων υπηκόων στην Ρωσία, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, που επικαλείται αστυνομική πηγή.

Το περιστατικό, σύμφωνα με την ίδια πηγή, σημειώθηκε στις 14 Οκτωβρίου. Η αμαξοστοιχία στην οποία είχαν επιβιβαστεί οι τρεις Αμερικανοί διπλωμάτες πραγματοποιούσε το δρομολόγιο «Νενόξ- Σεβεροντβίνσκ (περιοχή Αρχάνγκελσκ), κοντά στην περιοχή που είχε σημειωθεί ένα μυστηριώδες δυστύχημα το περασμένο Αύγουστο μετά από δοκιμή στρατιωτικού πυραύλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ρωσική κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας Ropsatom είχε παραδεχθεί ότι στο δυστύχημα αυτό που σημειώθηκε στις 8 Αυγούστου έχασαν την ζωή τους πέντε εργαζόμενοι στον πυρηνικό τομέα

Το ρωσικό πρακτορείο Interfax, μεταδίδει ότι οι Αμερικανοί διπλωμάτες αφέθηκαν να φύγουν, αλλά τους έγινε η υπόμνηση ότι παραβίασαν την ρωσική νομοθεσία.

Η Σεβεροντβίνσκ είναι πόλη στην οποία ισχύουν περιορισμοί όσον αφορά στις επισκέψεις ξένων πολιτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O κυβερνήτης της περιοχής Αρχάγγελσκ Ίγκορ Ορλόφ δήλωσε στο πρακτορείο TASS ότι δεν είναι ενήμερος για το θέμα αυτό. « Δεν ασχολούμαι με το ζήτημα αυτό, καθώς δεν είναι της αρμοδιότητας του κυβενρήτη..» δήλωσε ο Ορλόφ.

Η αμερικανική πρεσβεία στην Μόσχα, με αφορμή την είδηση, ότι οι ρωσικές αρχές αποβίβασαν τρεις Αμερικανούς διπλωμάτες από τρένο στο οποίο επέβαιναν στην περιοχή Αρχάγγελσκ, επειδή παραβίασαν την ρωσική νομοθεσία περί παραμονής ξένων υπηκόων στην Ρωσία, δήλωσε ότι οι Αμερικανοί διπλωμάτες πραγματοποιούσαν επίσημη επίσκεψη για την οποία είχαν ενημερώσει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Οι Αμερικανοί διπλωμάτες πραγματοποιούσαν επίσημη επίσκεψη και είχαν ενημέρωση με τον δέοντα τρόπο το υπουργείο Άμυνας με κοινοποίηση τους για την επίσκεψη» δήλωσε στο πρακτορείο Ria Novosti η ακόλουθος τύπου της αμερικανικής πρεσβείας Ρεμπέκα Ρός.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης