Έχοντας κατ’ ουσίαν κατηγορήσει τη Ρωσία για συνέργεια στην κατάρριψη της πτήσης MH17, οι ΗΠΑ αναφέρουν ότι πυρά πυροβολικού στοχεύουν από ρωσικό έδαφος κατά θέσεων του στρατού στην Ουκρανία.

Παράλληλα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρει ότι η Μόσχα ετοιμάζεται να παραδώσει στους αυτονομιστές πιο ισχυρά συστήματα εκτόξευσης πυραύλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχουμε νέα στοιχεία ότι οι Ρώσοι σκοπεύουν να παραδώσουν ισχυρότερα συστήματα εκτόξευσης πυραύλων στις δυνάμεις των αυτονομιστών στην Ουκρανία, και έχουμε αποδείξεις ότι η Ρωσία πλήττει με πυρά πυροβολικού από το έδαφός της θέσεις του ουκρανικού στρατού» δήλωσε την Πέμπτη η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρί Χαρφ.

Αξιωματούχος του ΝΑΤΟ έχει δηλώσει επίσης ότι η Συμμαχία εξακολουθεί να καταγράφει στοιχεία για μετακίνηση όπλων από τη Ρωσία στην Ουκρανία ακόμη και μετά την κατάρριψη του αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών.

Από ρωσικής πλευράς, ήλθε διάψευση την Πέμπτη για τις κατηγορίες του ουκρανικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας ότι πύραυλοι οι οποίοι κατέρριψαν δύο ουκρανικά μαχητικά αεροσκάφη Σουχόι αυτή την εβδομάδα ενδεχομένως να είχαν εκτοξευτεί από τη Ρωσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κατάρριψή τους έγινε σε απόσταση μερικών δεκάδων χιλιομέτρων από το σημείο όπου πριν από μία εβδομάδα συνετρίβη το Boeing των μαλαισιανών αερογραμμών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης