Η Γαλλίδα υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Λοράνς Μπουν δήλωσε την Τετάρτη (5/10), ότι οι Ρώσοι που εγκαταλείπουν τη χώρα τους για να αποφύγουν την επιστράτευση, την οποία κήρυξε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, δεν θα λαμβάνουν αυτόματα βίζα για να παραμείνουν στη Γαλλία, αλλά θα εξετάζεται η κατάστασή τους και οι τυχόν κίνδυνοι για την ασφάλεια.

«Είναι περιορισμένες οι συνθήκες υπό τις οποίες μπορεί να χορηγηθεί βίζα. Θα διασφαλίσουμε ότι οι αντιφρονούντες δημοσιογράφοι, οι άνθρωποι που μάχονται κατά του καθεστώτος, καλλιτέχνες και φοιτητές, θα μπορούν να έρχονται εδώ και θα εκδίδουμε βίζα κατά περίπτωση, λαμβάνοντας υπόψη τους κινδύνους για την ασφάλεια», είπε η υφυπουργός σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό Franceinfo.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείσα αν όλοι οι ανυπότακτοι Ρώσοι, θα είναι ευπρόσδεκτοι σε ευρωπαϊκό έδαφος, η ίδια απάντησε ότι η κάθε περίπτωση θα εξετάζεται μεμονωμένα και ότι η διαδικασία χορήγησης βίζας από μια χώρα στη ζώνη της Σένγκεν θα παρατείνεται στις 40 ημέρες, από τις 15 που είναι σήμερα, προκειμένου να διενεργείται έρευνα για το πρόσωπο που αιτείται βίζα ή πολιτικό άσυλο.

«Θέλουμε να διατηρήσουμε την πρόσβαση στο πολιτικό άσυλο στην Ευρώπη για τα πρόσωπα που το έχουν πραγματικά ανάγκη και να αποφύγουμε κινδύνους για την ασφάλεια», κατέληξε η υφυπουργός προσθέτοντας ότι πολλές χώρες πολύ πιο κοντά στη Ρωσία θέλουν να κλείσουν εντελώς τα σύνορά τους στους Ρώσους που επιθυμούν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης