Την ώρα που η κοινή γνώμη της Μ. Βρετανίας προσπαθεί να συνέλθει από το σοκ της αιματηρής επίθεσης το βράδυ της Δευτέρας στο Manchester Arena, που στοίχισε τη ζωή σε 22 ανθρώπους και τον τραυματισμό 119 ακόμη, η αμηχανία των βρετανικών αρχών παραμένει, καθώς πλήθος ερωτημάτων σχετικά με τον δράστη συνεχίζουν να μη λαμβάνουν απάντηση.

Η αστυνομία εκτιμά, όπως γράφει ο Guardian, ότι ο Σαλμάν έφτιαξε τη φονική βόμβα σε διαμέρισμα που είχε νοικιάσει μέσω Airbnb στο κέντρο του Μάντσεστερ​

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Με αρκετούς να κατηγορούν τις μυστικές υπηρεσίες για ολιγωρία, καθώς ο Σαλμάν Αμπεντί ήταν γνωστός των αρχών (όχι όμως στη λίστα με τους Νο1 υπόπτους για εμπλοκή σε εξτρεμιστικές οργανώσεις), η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα αργά το βράδυ του Σαββάτου τις πρώτες φωτογραφίες του βομβιστή. Οι εικόνες προέρχονται από κλειστό κύκλωμα ασφαλείας και δείχνουν τον Σαλμάν Αμπεντί την ώρα που κατευθύνεται στο Manchester Arena, έτοιμος να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά. Ο 22χρονος εξτρεμιστής φορά γυαλιά, μπουφάν, καπέλο, τζιν και αθλητικά παπούτσια, ενώ στην πλάτη του έχει ένα σακίδιο, το οποίο περιέχει τον εκρηκτικό μηχανισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αστυνομία εκτιμά, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, ότι ο Σαλμάν έφτιαξε τη φονική βόμβα σε διαμέρισμα που είχε νοικιάσει μέσω Airbnb στο κέντρο του Μάντσεστερ. Αυτό το διαμέρισμα είναι ένα από τα 17 σημεία όπου έχουν γίνει έρευνες τις τελευταίες ημέρες από τη βρετανική αστυνομία.

Εκπρόσωπος των αρχών επιβεβαίωσε ότι ο Αμπεντί επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε γεννηθεί, στις 18 Μαΐου, τέσσερις μόλις ημέρες πριν από το χτύπημα. Προκειμένου να δοθούν απαντήσεις σε σειρά ερωτημάτων και να αποκαλυφθεί τυχόν δίκτυο εξτρεμιστών, η αστυνομία κάλεσε τους κατοίκους να μοιραστούν τυχόν πρόσθετες πληροφορίες για τις κινήσεις του βομβιστή μετά την επιστροφή του από τη Λιβύη.

«Τις τελευταίες πέντε ημέρες συγκεντρώσαμε σημαντικές πληροφορίες για τον Αμπεντί, τους συνεργάτες του, τα οικονομικά του, τους τόπους που εκινείτο, τον τρόπο κατασκευής της συσκευής και την ευρύτερη συνωμοσία» ανέφερε ο εκπρόσωπος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης