Η Πολωνία παρατείνει τους περιορισμούς κατά του Covid-19

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 7 Απριλίου 2021, 14:44
Η Πολωνία παρατείνει τους περιορισμούς κατά του Covid-19

Η Πολωνία θα παρατείνει μέχρι τις 18 Απριλίου τους περιορισμούς εξαιτίας του Covid-19, ανακοίνωσε σήμερα ο Πολωνός υπουργός Υγείας, καθώς η χώρα αγωνίζεται να αντιμετωπίσει ένα τρίτο κύμα μολύνσεων, για το οποίο οι Αρχές εκφράζουν φόβους ότι μπορεί να επιδεινωθεί εξαιτίας του συγχρωτισμού στη διάρκεια του Πάσχα.

Η υπηρεσία υγείας της Πολωνίας έχει φτάσει στα όρια εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων Covid-19. Σε μερικές περιφέρειες οι συσκευές μηχανικής υποστήριξης της αναπνοής παραλίγο να εξαντληθούν και η κυβέρνηση επέβαλε σε όλη τη χώρα αυστηρότερους περιορισμούς στις καθημερινές δραστηριότητες σε μια προσπάθεια να συγκρατήσει τη μετάδοση της νόσου.

«Έχουμε μια δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία - χθες ήταν κατειλημμένες περισσότερες από 34.500 κλίνες και χρησιμοποιούνταν πάνω από 3.300 αναπνευστήρες. Τα επίπεδα αυτά, που βρίσκονται κοντά στο 80%, είναι επικίνδυνα» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Υγείας Άνταμ Νιντζίλσκι.

«Αποφασίσαμε ότι οι ισχύοντες περιορισμοί θα παραταθούν για περίοδο πάνω από μία εβδομάδα... Οι κανονισμοί ασφαλείας θα ισχύουν μέχρι τις 18 Απριλίου» ανέφερε.

Ο Νιντζίλσκι δήλωσε πως οι συνέπειες της αύξησης της κινητικότητας στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου του Πάσχα των καθολικών θα είναι φανερές στις στατιστικές της επόμενης εβδομάδας και ότι μια αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων είναι πιθανή.

Οι παιδικοί σταθμοί, τα εμπορικά κέντρα, τα ξενοδοχεία, οι κινηματογράφοι και τα θέατρα θα παραμένουν κλειστοί στο πλαίσιο των περιορισμών.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 7 Απριλίου 2021, 15:22