«Οι Podemos δεν θα βοηθήσουν τον Ραχόι στον σχηματισμό κυβέρνησης»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2015, 14:53
«Οι Podemos δεν θα βοηθήσουν τον Ραχόι στον σχηματισμό κυβέρνησης»
Ο επικεφαλής του κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας, μέμφθηκε σήμερα τα κόμματα που επιδιώκουν να σχηματίσουν κυβέρνηση στην Ισπανία μετά τις εκλογές.

Ο ίδιος, επέμεινε ότι το νέο κοινοβούλιο θα πρέπει να ασχοληθεί κατά προτεραιότητα με τους απόκληρους της κοινωνίας.

Έπειτα από συνάντηση σχεδόν δύο ωρών που είχε με τον επικεφαλής της απερχόμενης κυβέρνησης, τον συντηρητικό Μαριάνο Ραχόι, ο Ιγκλέσιας επανέλαβε ότι οι Podemos δεν πρόκειται να βοηθήσουν με κανέναν τρόπο το συντηρητικό κόμμα να παραμείνει στην εξουσία σχηματίζοντας κυβέρνηση μειοψηφίας.
Ο επικεφαλής των Podemos κατηγόρησε επίσης με πολύ σκληρούς όρους το σοσιαλιστικό κόμμα (PSOE) ότι «φαντασιώνεται» όταν οραματίζεται τον σχηματισμό ενός αριστερού συνασπισμού με τους Podemos.
Ο Ιγκλέσιας επέμεινε στην ανάγκη για έναν «νόμο κοινωνικής έκτακτης ανάγκης» που οι Podemos θα παρουσιάσουν με την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου, για τους πολίτες χωρίς θέρμανση και χωρίς ηλεκτρικό, για τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο έξωσης και δεν έχουν άλλη κατοικία ή για τους συνταξιούχους που δεν μπορούν να πληρώσουν για τα φάρμακά τους.

«Υπάρχουν Ισπανοί που δεν μπορούν να περιμένουν», τόνισε.

Ο επικεφαλής των Podemos κατηγόρησε τους Σοσιαλιστές, τους συντηρητικούς του Λαϊκού Κόμματος (PP) και τους φιλελεύθερους των Ciudadanos ότι ετοιμάζουν μια τρικομματική συμμαχία για να αποκλείσουν το κόμμα του από την εξουσία.

Το PSOE αρνείται μέχρι τώρα κάθε φόρμουλα που θα επέτρεπε στο PP να παραμείνει στην εξουσία.
Οι εκλογές της 20ής Δεκεμβρίου είχαν ως αποτέλεσμα ένα κατακερματισμένο κοινοβούλιο, καθώς κανένα κόμμα δεν εξασφάλισε την απόλυτη πλειοψηφία ούτε εταίρο έτοιμο για να σχηματίσει έναν συνασπισμό.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2015, 14:53