Οι συνομιλίες μεταξύ των Ισπανών Σοσιαλιστών και του αριστερού κόμματος Podemos για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ κατέρρευσαν την Τετάρτη και δεν έχουν ξεκινήσει εκ νέου λίγες ώρες πριν από τη δεύτερη ψηφοφορία που θα διεξαχθεί σήμερα στο κοινοβούλιο, δήλωσε ανώτερο στέλεχος του Podemos.

Η Ιόνε Μπελάρα δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό RNE ότι το Podemos παραμένει ανοικτό στις διαπραγματεύσεις «μέχρι την τελευταία στιγμή», όμως, αφού οι Σοσιαλιστές δήλωσαν στο κόμμα της ότι θεωρούν πως οι συνομιλίες έχουν καταρρεύσει, οποιαδήποτε επανάληψή τους θα πρέπει να γίνει έπειτα από δική τους πρωτοβουλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μπελάρα πρόσθεσε ότι το Podemos δεν θα στηρίξει σήμερα τον Σάντσεθ στην ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, παρά μόνο αν πληρούνται οι όροι που έχει θέσει. Διευκρίνισε, όμως, ότι δεν υπάρχει χρόνος για διαπραγματεύσεις επί των όρων αυτών πριν από τον Σεπτέμβριο.

Από τη μεριά του, ο διαπραγματευτής του Podemos Πάμπλο Ετσενίκε επεσήμανε στον ραδιοφωνικό σταθμό Ser ότι το κόμμα του δεν θα συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνασπισμού ανεξαρτήτως κόστους, ενώ η διαπραγματεύτρια των Σοσιαλιστών Κάρμεν Κάλβο δήλωσε στον ίδιο σταθμό ότι το Podemos δεν επιθυμεί να διαπραγματευτεί και ζήτησε να αναλάβει πολλά υπουργεία.

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης