Η Παγκόσμια Τράπεζα ζητά να ενισχυθεί η επίβλεψη της υγείας

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2020, 13:17
Η Παγκόσμια Τράπεζα ζητά να ενισχυθεί η επίβλεψη της υγείας

Η Παγκόσμια Τράπεζα κάλεσε όλες τις χώρες να «εντείνουν την επίβλεψη της υγείας και την ανταπόκρισή τους» στην επιδημία του νέου κορωνοϊού από την Κίνα.

«Η Παγκόσμια Τράπεζα εξετάζει τους οικονομικούς πόρους και τις τεχνικές που μπορούν να ενεργοποιηθούν γρήγορα για τη στήριξη των χωρών που έχουν επηρεαστεί. Καλούμε όλες τις χώρες να εντείνουν την επίβλεψη της υγείας και την ανταπόκρισή τους, κάτι που είναι απαραίτητο για να περιοριστεί η εξάπλωση αυτής της επιδημίας και αυτών που μπορεί να προκύψουν στο μέλλον» δήλωσε η Παγκόσμια Τράπεζα.

Η τράπεζα εξήγησε ότι βρίσκεται σε στενή επαφή «με τους διεθνείς εταίρους για να επιταχυνθεί η διεθνής ανταπόκριση προκειμένου να βοηθηθούν οι χώρες για να αντιμετωπίσουν αυτή την παγκόσμια κρίση στην υγεία».

Η Παγκόσμια Τράπεζα ανέφερε ότι αξιολογεί τις «οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις» και ότι στηρίζει «τις προσπάθειες που καταβάλλει η Κίνα για να ανταποκριθεί, περιλαμβανομένων αυτών που στόχο έχουν να επιτρέψουν στην οικονομία της να ανακάμψει».

Η Παγκόσμια Τράπεζα διαβεβαιώνει επίσης ότι «είναι έτοιμη να στηρίξει όλες τις χώρες-πελάτες της, ιδιαίτερα τις πλέον φτωχές και ευπαθείς, προκειμένου να τις βοηθήσει να αντιμετωπίσουν τις μελλοντικές επιπτώσεις αυτής της κρίσης στους πληθυσμούς τους».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2020, 14:37