Η Νότια Κορέα κατέγραψε 52 νέα κρούσματα του κορωνοϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα σε 156.

Πρόκειται για 39 νέα κρούσματα τα οποία συνδέονται με την «Εκκλησία Σιντσεοντζί του Χριστού» στην πόλη Ντεγκού, την τέταρτη μεγαλύτερη της Νότιας Κορέας, όπως ανακοίνωσε το Κορεατικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, συνολικά 80 πιστοί αυτής της εκκλησίας βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19. Σύμφωνα με τις αρχές, μία γυναίκα ηλικίας 61 ετών, μέλος της αίρεσης, αγνοούσε ότι είχε μολυνθεί από τον νέο ιό και μετέδωσε την ασθένεια στα υπόλοιπα μέλη.

Ο δήμαρχος της πόλης Ντεγκού, που μετρά 2,5 εκατομμύρια κατοίκους, κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν σπίτια τους, ενώ οι στρατιώτες της Νότιας Κορέας έχουν λάβει εντολή να παραμείνουν στους στρατώνες τους, καθώς πολλοί έχουν βρεθεί θετικοί στον Covid-19.

Και η διοίκηση του αμερικανικού στρατού που σταθμεύει στην Ντεγκού, συνολικά 10.000 άνθρωποι, ανακοίνωσε μέτρα περιορισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φόβοι για γρήγορη εξάπλωση του ιού

Η «Εκκλησία Σιντσεοντζί» ιδρύθηκε το 1984 και είναι μία αίρεση η οποία πιστεύει ότι ο ιδρυτής της Λι Μαν-χι θα μεταφέρει 144.000 πιστούς της στον παράδεισο έπειτα από την Ημέρα της Κρίσης.

Οι αρχές της Ντεγκού εκτιμούν ότι 1.001 πιστοί ίσως να ήταν παρόντες στη λειτουργία στην οποία συμμετείχε η γυναίκα ηλικίας 61 ετών. Από την πλευρά του ο ιδρυτής της αίρεσης χαρακτήρισε την επιδημία «έργο του διαβόλου» και δοκιμασία για την πίστη των ακολούθων του.

Σε μήνυμά του μέσω εφαρμογής για εσωτερική ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ των πιστών, ο Λι Μαν-χι έγραψε ότι «η περίπτωση της ασθένειας θεωρείται έργο του διαβόλου για να σταματήσει τη γρήγορη ανάπτυξη της Σιντσεοντζί».

Το Κορεατικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών ανακοίνωσε ότι ένα άλλο επιβεβαιωμένο κρούσμα σε νοσοκομείο της Τσεονγκντό, που βρίσκεται κοντά στη Ντεγκού, ανεβάζει σε 16 τον αριθμό των ανθρώπων -ασθενών και μελών του προσωπικού- που έχουν μολυνθεί στο νοσοκομείο.

Ένας ασθενής πέθανε την Τετάρτη εξαιτίας του νέου κορωνοϊού.

Εν τω μεταξύ έχει ξεκινήσει έρευνα για να καθοριστεί αν η 61 ετών γυναίκα της «Εκκλησίας της Σιντσεοντζί» σχετίζεται με την εστία μόλυνσης στο νοσοκομείο. Όντως η γυναίκα είχε μεταβεί στην επαρχία Τσεονγκντό αυτόν τον μήνα.

Η νοτιοκορεατική κυβέρνηση κήρυξε σήμερα την Ντεγκού και την Τσεονγκντό «ζώνες ειδικής φροντίδας».

Ο πρωθυπουργός της χώρας Τσουνγκ Σίε-κιούν επισήμανε ότι η Σεούλ θα προσφέρει τη στήριξή της στις πληγείσες περιοχές στέλνοντας ιατρικό προσωπικό, κρεβάτια για τους ασθενείς και ιατρικό υλικό.

Εξάλλου το υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάζει τρεις φορές την εβδομάδα με θέμα την επιδημία του νέου κορωνοϊού.

Με εξαίρεση το κρουαζιερόπλοιο Princess Diamond στην Ιαπωνία, η Νότια Κορέα είναι η χώρα στην οποία έχουν καταγραφεί τα περισσότερα κρούσματα του Covid-19 μετά την Κίνα, από όπου ξεκίνησε η επιδημία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης