Η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας θα προσφέρει περαιτέρω ανθρωπιστική βοήθεια αξίας 4 εκατ. νεοζηλανδικών δολαρίων (2,7 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ) στην Ουκρανία, ανακοίνωσε η υπουργός Εξωτερικών της χώρας, η Νανάια Μαχούτα.

«Μας προκαλούν φρίκη οι κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διαπράττονται στην Ουκρανία, ειδικά οι επιθέσεις της Ρωσίας εναντίον ανθρωπιστικών διαδρόμων και η στοχοποίηση αμάχων», ανέφερε η κυρία Μαχούτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διευκρίνισε ότι το ποσό θα προστεθεί στα 2 εκατομμύρια δολάρια που χορηγήθηκαν ήδη και ότι θα βοηθήσει ανθρώπους που βρίσκονται στα πεδία των μαχών, ενώ η κυβέρνησή της θα συνεχίσει να μελετά τρόπους να βοηθήσει τους Ουκρανούς.

Η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσε επίσης ότι θα προσφέρει άσυλο σε περίπου 4.000 Ουκρανούς.

«Καλούμε τη Ρωσία να εγγυηθεί επειγόντως την ασφαλή διέλευση των αμάχων ώστε να απομακρυνθούν από τα πεδία των μαχών και να λάβει όλα τα πιθανά μέτρα για την προστασία των πολιτών, συμμορφούμενη προς το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο. Οι ρωσικές δυνάμεις πρέπει να σταματήσουν τις επιθέσεις εναντίον αμάχων και πολιτικών υποδομών και να σταματήσουν τις επιθέσεις που γίνονται χωρίς καμιά διάκριση και κατά δυσανάλογο τρόπο», τόνισε η κυρία Μαχούτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επικεφαλής της νεοζηλανδικής διπλωματίας συμπλήρωσε ότι Ρωσία οφείλει να εγγυηθεί την «ασφάλεια» των ανθρωπιστικών οργανώσεων και να τους επιτρέπει την πρόσβαση σε κοινότητες που χρειάζονται άμεσα ανθρωπιστική βοήθεια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης