Οι ισλαμιστές της ένοπλης οργάνωσης Μπόκο Χαράμ έθεσαν υπό τον έλεγχό τους άλλη μια πόλη στη βορειοανατολική Νιγηρία, στη μεθόριο με το Καμερούν, όπου σφαγίασαν τρεις ανθρώπους έξω από μια εκκλησία, όπως έγινε γνωστό από τοπική αστυνομική πηγή.

«Οι μαχητές της Μπόκο Χαράμ κατέλαβαν την Ασιγκασίγια» τη νύχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη” είπε ένας αξιωματικός της αστυνομίας του Καμερούν. Δεν υπήρξε σύγκρουση καθώς οι Νιγηριανοί στρατιώτες που είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή εγκατέλειψαν την πόλη το Σαββατοκύριακο και κατέφυγαν στο Καμερούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ασιγκασίγια βρίσκεται ακριβώς πάνω στα σύνορα: την χωρίζει στα δύο ένα μικρό ποτάμι, που αποτελεί και το σύνορο μεταξύ Νιγηρίας και Καμερούν.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι άνδρες της Μπόκο Χαράμ επιδιώκουν να καταλάβουν και την καμερουνέζικη πλευρά της πόλης και για αυτό “εισέβαλαν τη νύχτα και σφαγίασαν τρεις ανθρώπους μπροστά από μια καθολική εκκλησία”. Μετά την επιδρομή των ισλαμιστών “οι Καμερουνέζοι αστυνομικοί έφυγαν από το αστυνομικό τμήμα για να κοιμηθούν στο σχολείο της πόλης”. Όμως όταν προσπάθησαν να επιστρέψουν στην έδρα τους, το πρωί, οι ισλαμιστές άρχισαν να τους πυροβολούν από την απέναντι πλευρά της πόλης.

Οι Καμερουνέζοι αστυνομικοί και οι περίπου δέκα στρατιώτες που βρίσκονταν εκεί εγκατέλειψαν με τη σειρά τους την πόλη, πρόσθεσε ο αξιωματικός, κάνοντας λόγο για “μια κατάσταση που επιδεινώνεται μέρα με την ημέρα στις πόλεις της μεθορίου”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο στρατός της Νιγηρίας διέψευσε ότι οι περίπου 500 στρατιώτες του εγκατέλειψαν την Ασιγκασίγια και την Κεράουα για να αναζητήσουν ασφαλές καταφύγιο στο Καμερούν. Σύμφωνα με τον στρατό, δεν επρόκειτο για φυγή αλλά για “κίνηση τακτικής”.

Πηγή:www.capital.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης