Η Ρωσία θα απελάσει τέσσερις Γάλλους διπλωμάτες ως απάντηση στο Παρίσι για την απέλαση τεσσάρων Ρώσων διπλωματών, στον απόηχο της υπόθεσης δηλητηρίασης του Ρώσου πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ, έγινε γνωστό σήμερα από το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας.

«Η απόφαση που ελήφθη σήμερα από τη Ρωσία να απελάσει τέσσερα μέλη της πρεσβείας της Γαλλίας στη Ρωσία δεν μας εξέπληξε. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να διατυπώσουμε τη λύπη μας και να υπενθυμίσουμε ότι έως αυτήν την ώρα η Ρωσία αρνείται να προσκομίσει τα στοιχεία που αναμένονται και να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την επίθεση στο Σάλσμπερι» στη βορειοδυτική Αγγλία, τονίζεται στο δελτίο τύπου του γαλλικού ΥΠΕΞ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός από τους τέσσερις Γάλλους, η Ρωσία απέλασε 59 διπλωμάτες από 23 χώρες σήμερα και διαμηνύει ότι επιφυλάσσεται του δικαιώματός της να αναλάβει δράση εναντίον και άλλων κρατών στην ολοένα και κλιμακούμενη αντιπαράθεση με τη Δύση με αφορμή τη δηλητηρίαση με νευροτοξική ουσία του πρώην διπλού πράκτορα και της κόρης του στη Βρετανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης