Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών αξίωσε σήμερα από τη νοτιοσουδανική κυβέρνηση να τιμωρήσει εκείνους που κατέρριψαν χθες ένα ρωσικό ελικόπτερο της αποστολής του ΟΗΕ στο Νότιο Σουδάν, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τα τέσσερα μέλη του πληρώματός του.

«Ζητούμε από την κυβέρνηση του Νοτίου Σουδάν να δρομολογήσει έρευνες προκειμένου να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι και να λάβει τα προσήκοντα μέτρα για να εξασφαλιστεί ότι αυτό δεν πρόκειται να ξανασυμβεί» υπογραμμίζει το υπουργείο στην ιστοσελίδα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ρωσικό υπουργείο δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του τα ονόματα των νεκρών μελών του πληρώματος και σημειώνει πως «το τραγικό συμβάν» υπογραμμίζει την ανάγκη να παρασχεθεί ασφάλεια στο προσωπικό των ειρηνευτικών αποστολών του ΟΗΕ.

Παράλληλα, η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον κάλεσε σήμερα το Νότιο Σουδάν «να συνεργαστεί πλήρως κατά τις έρευνες για το σοβαρό αυτό συμβάν» και «να εκφράσει τα συλλυπητήριά της στην αποστολή του ΟΗΕ και στις οικογένειες των θυμάτων».

Η Άστον «εκφράζει τη λύπη της για την επίθεση η οποία είχε στόχο το ελικόπτερο του ΟΗΕ που βρισκόταν σε αναγνωριστική αποστολή στην πολιτεία Τζονγκλέι, στο Νότιο Σουδάν, και τον θάνατο τεσσάρων στρατιωτών των ειρηνευτικών δυνάμεων» προστίθεται στην ανακοίνωσή της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης