Βοήθεια 500 εκατ. ευρώ υποσχέθηκε η Ανγκελα Μέρκελ στην Ουκρανία, κατά την επίσκεψή της στο Κίεβο και τη συνάντησή της με τον πρόεδρο της χώρας, Πέτρο Ποροσένκο. Η καγκελάριος της Γερμανίας, στην πρώτη της επίσκεψη στη χώρα μετά το ξέσπασμα της κρίσης, τάχθηκε στις δηλώσεις της «υπέρ της εδαφικής ακεραιότητας και της ευημερίας της Ουκρανίας», ζητώντας ωστόσο εκεχειρία και διακοπή των συγκρούσεων με τους φιλορώσους αντάρτες στο ανατολικό τμήμα.

Από την πλευρά του, ο Ποροσένκο χαρακτήρισε την Μέρκελ «καλή φίλη και ισχυρό υποστηρικτή της Ουκρανίας», σημειώνοντας ότι τους προηγούμενους μήνες έχουν μιλήσει τουλάχιστον 20 φορές για τις εξελίξεις στη χώρα και τις συνέπειές τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Η Γερμανίδα καγκελάριος θα έχει συνάντηση και με τον πρωθυπουργό, Αρσένι Γιάτσενιουκ. Την ίδια στιγμή, πάντως, οι συγκρούσεις συνεχίζονται με αμείωτη ένταση γύρω από τις πόλεις του Λουχάνσκ και του Ντόνετσκ, τα δύο βασικά προπύργια των φιλορώσων αυτονομιστών. όσο για τη ρωσική πομπή με την ανθρωπιστική βοήθεια, η είσοδος της οποίας στο έδαφος της Ουκρανίας προκάλεσε την έντονη αντίδραση τόσο του Κιέβου όσο και της Δύσης, έχει επιστρέψει στη Ρωσία, αφού τα φορτηγά παρέδωσαν τα είδη που μετέφεραν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης