Ο γ.γ. του Ο.Η.Ε. Μπαν Κι-μουν εκτίμησε σήμερα, σε συνέντευξή του στη Βηρυτό με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, ότι η κρίση στη Συρία παίρνει μια «επικίνδυνη στροφή».

Οι κ.κ. Μπαν και Νταβούτογλου, οι οποίοι βρίσκονται στην πρωτεύουσα του Λιβάνου για να συμμετάσχουν σε μια διάσκεψη του Ο.Η.Ε. για τη δημοκρατία στον αραβικό κόσμο, συναντήθηκαν το βράδυ και «συζήτησαν μια σειρά από περιφερειακά θέματα, ιδίως για την κατάσταση στη Συρία καθώς και για το Ιράν και για την Κύπρο» αναφέρεται σε ανακοίνωση του εκπροσώπου του επικεφαλής του Ο.Η.Ε., Μάρτιν Νεζίρκι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο γενικός γραμματέας είπε ότι η επικίνδυνη στροφή που παίρνει η κρίση στη Συρία είναι πηγή μεγάλης ανησυχίας» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η Τουρκία, η οποία μοιράζεται 910 χιλιόμετρα σύνορα με τη Συρία, πρώην σύμμαχό της, έχει επανειλημμένα καταδικάσει τις προσπάθειες του συριακού καθεστώτος να πνίξει στο αίμα την εξέγερση που ξεκίνησε στα μέσα Μαρτίου, μια καταστολή που έχει προκαλέσει περισσότερους από 5.000 νεκρούς, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ο.Η.Ε. στις αρχές Δεκεμβρίου.

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης