Η Κούβα υπέγραψε συμφωνία τηλεφωνικής περιήγησης με την αμερικανική εταιρεία Sprint σε ετήσια εμπορική έκθεση – την πρώτη από την επανάκτηση των διπλωματικών σχέσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες – και δήλωσε σε 600 εταιρείες από 70 χώρες ότι ενδιαφερόταν για περισσότερες συνεργασίες.

Η Διεθνής Έκθεση Αβάνας (FIHAV), η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, προωθεί το καινούργιο επιχειρηματικό κλίμα της χώρας και αναζητά άμεσα αναγκαία ξένα κεφάλαια. Στην περσινή έκθεση, η χώρα προώθησε έναν νέο επενδυτικό νόμο που μειώνει τους φόρους ξένων επενδύσεων, ενώ η φετινή διαφήμισε τις βελτιωμένες σχέσεις της Κούβας με τις ΗΠΑ, μετά την ιστορική απόφαση στις 17 Δεκεμβρίου 2014 να ομαλοποιήσουν τις σχέσεις τους. (Το εμπάργκο των ΗΠΑ εναντίον της Κούβας δεν έχει όμως αρθεί.)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κριτικοί της Κούβας κατήγγειλαν την έκθεση ως φούσκα δημοσίων σχέσεων και σημείωσαν ότι όλες οι επιχειρηματικές συμφωνίες πρέπει να περάσουν από την κομμουνιστική κυβέρνηση ή μια από τις δημόσιες εταιρείες που βρίσκονται κάτω από στενό έλεγχο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης