Χρήστος Μαζάνης 

Στους τρόπους με τους οποίους  διακινούν ναρκωτικά οι εγκληματικές οργανώσεις της Ιταλίας αλλά και στην έξαρση του φαινομένου γενικότερα στην Ευρώπη, αναφέρθηκε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο γνωστός εισαγγελέας της «Διεύθυνσης Καταπολέμησης της Μαφίας» του Υπουργείου Δικαιοσύνης,  Τζιοβάνι Ρούσο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, επεσήμανε πως τα τελευταία χρόνια υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με την εξάπλωση της  Ντραγκέτα η οποία γίνεται όλο και ισχυρότερη ακόμα και σε οικονομικό επίπεδο. Παράλληλα αναφέρθηκε και στην Kόζα Νόστρα (μαφία της Σικελίας) , η οποία – όπως υποστήριξε- άργησε για ιδεολογικούς λόγους να μπει στο παιχνίδι της διακίνησης ναρκωτικών, ενώ για την Καμόρα (μαφία της Νάπολι) τόνισε πως παραμένει σταθερή στη μεταφορά φορτίων αλλά αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες στη συνεργασία με άλλες εγκληματικές οργανώσεις.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχουν οι δηλώσεις του εισαγγελέα σχετικά με τους δρόμους και τα περάσματα  που χρησιμοποιούνται προκειμένου να μεταφέρονται τα ναρκωτικά.

Ο Τζιοβάνι Ρούσο, ανέφερε ότι ειδικά στην περίπτωση της μεταφοράς ποσοτήτων μαριχουάνας, η ιταλική μαφία Σάκρα Κορόνα Ουνίτα(μαφία της Απουλίας), χρησιμοποιεί τη διαδρομή Ελλάδα- Αλβανία – Απουλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Κυνηγώντας τα καρτέλ ναρκωτικών στο Βόρειο Αιγαίο

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης