Η πρώτη μαύρη υπουργός της ιταλικής κυβέρνησης Σεσίλ Κιένγκε δήλωσε ότι η Ιταλία δεν είναι ρατσιστική χώρα εκτιμώντας ότι οι ρατσιστικές ενέργειες των οποίων αποτέλεσε στόχο, μαρτυρούν μάλλον «μια έλλειψη μνήμης».

«Η Ιταλία δεν είναι ρατσιστική, δεν είναι ξενοφοβική. Υπάρχουν ρατσιστικά περιστατικά αλλά αυτό δεν καταδικάζει μια ολόκληρη χώρα. Τα περιστατικά αυτά σημειώνονται γιατί οι νέοι έχουν έλλειψη μνήμης», δήλωσε χθες η Κιένγκε κατά την 3η παγκόσμια σύνοδο αφρικανών ή αφρικανικής καταγωγής δημάρχων και ηγετών που πραγματοποιείται στο Κάλι της Κολομβίας με θέμα την αφρικανική διασπορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά τον διορισμό της στην ιταλική κυβέρνηση η Κιένγκε, από το πρώην Ζαΐρ, αντιμετώπισε επανειλημμένα εκδηλώσεις εχθρότητας από τη Λέγκα του Βορρά, ένα κόμμα της αντιπολίτευσης που τάσσεται κατά της μετανάστευσης, του οποίου ένας γερουσιαστής την είχε παρομοιάσει με ουραγκοτάγκο. Στα τέλη Ιουλίου είχε σκουπίσει από πάνω της μπανάνες που της είχαν ρίξει στη διάρκεια ενός συνεδρίου.

«Μερικές φορές μαθαίνουμε καλά τι θα πει ρατσιστικές ενέργειες. Ορισμένα άτομα είναι αυτά που προβαίνουν σε αυτές και είναι αλήθεια ότι για πολλούς, είναι δύσκολο να δεχτούν ότι ένα πρόσωπο από άλλη χώρα, άλλη φυλή και διαφορετικού χρώματος αναλαμβάνει μια σημαντική ευθύνη στους κόλπους της κυβέρνησης», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης