Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ξοδέψουν 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια για να αγοράσουν και να δωρίσουν 500 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Pfizer σε ορισμένες από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου, προτρέποντας και άλλες χώρες της G7 να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο.

Η δωρεά εμβολίων – η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ από μία μόνο χώρα – ανακοινώθηκε πριν από τη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν με τους ηγέτες της Ομάδας των Επτά προηγμένων οικονομιών (G7) στη δυτική Αγγλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι 500 εκατομμύρια δόσεις προορίζονται για τις 100 φτωχότερες χώρες του κόσμου. Ένας ανώτερος αξιωματούχος της διοίκησης του Μπάιντεν χαρακτήρισε τη χειρονομία ως «ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός που θα ωθήσει την παγκόσμια προσπάθεια» με στόχο «να φέρει ελπίδα σε κάθε γωνιά του κόσμου».

«Θέλουμε πραγματικά να υπογραμμίσουμε ότι πρόκειται ουσιαστικά για έναν μοναδικό στόχο, αυτόν της διάσωσης ζωών», δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι η Ουάσιγκτον δεν ζητεί χάρες σε αντάλλαγμα για τις δόσεις.

Η διοίκηση του Μπάιντεν αναμένει από άλλα μέλη της G7 να προσφέρουν συνεισφορές ως μέρος ενός ολοκληρωμένου οδικού χάρτη για να τερματίσουν μια πανδημία που έχει σκοτώσει περισσότερα από 3,9 εκατομμύρια άτομα, πρόσθεσε ο αξιωματούχος. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: Reuters

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης