H Ιντερπόλ ενισχύει τη βοήθεια που παρέχει στη Σρι Λάνκα, την επομένη των επιθέσεων της Κυριακής του Πάσχα που προκάλεσαν 290 θανάτους στη χώρα, με την ανάπτυξη, που βρίσκεται σε εξέλιξη, ομάδας ερευνητών επί τόπου, ανακοίνωσε σήμερα η διεθνής αστυνομική οργάνωση.

«Έπειτα από αίτημα των αρχών της Σρι Λάνκα ο πυρήνας κρίσης της Ιντερπόλ (IRT) περιλαμβάνει ειδικούς στη μελέτη σκηνών εγκλήματος, εκρηκτικά και αντιτρομοκρατία καθώς και εμπειρογνώμονες στην ανάλυση και την ταυτοποίηση θυμάτων καταστροφών», διευκρινίζει η Ιντερπόλ η παγκόσμια έδρα της οποίας βρίσκεται στη Λιόν, σε μια ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αν χρειαστεί, επιπλέον εμπειρογνωμοσύνες στον τομέα της ψηφιακής ιατροδικαστικής, της βιομετρίας καθώς και αναλύσεων βίντεο και φωτογραφιών θα μπορούν να προστεθούν στην ομάδα αυτή επί του πεδίου», συνεχίζει.

Ήδη διεξάγονται επαληθεύσεις χάρη στη βάση ονομαστικών δεδομένων του οργανισμού και εκείνης των κλεμμένων και απωλεσθέντων ταξιδιωτικών εγγράφων προκειμένου να προσδιοριστούν «ενδεχόμενα πεδία διερεύνησης και διεθνών διασυνδέσεων».

Εκτός από τη βοήθεια του πυρήνα IRT, υποστήριξη έχει ήδη διασφαλιστεί από το Κέντρο διοίκησης και συντονισμού της Ιντερπόλ (CCC) από τις αίθουσες επιχειρήσεών της στη Λιόν, στη Σιγκαπούρη και στο Μπουένος Άιρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναμένεται να επιτρέψει το ταχύτερο δυνατό την ανταλλαγή πληροφοριών για την ταυτότητα των ξένων θυμάτων των επιθέσεων με τα γραφεία της Ιντερπόλ των ενδιαφερομένων χωρών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης