Η Ινδία έχει κερδίσει επαίνους για τη δωρεά και την πώληση εμβολίων κατά της COVID-19 σε όλο τον κόσμο, αλλά θα πρέπει να αυξήσει τους ρυθμούς της ανοσοποίησης του δικού της πληθυσμού για να πετύχει τους στόχους της.

Έχοντας καταγράψει το δεύτερο υψηλότερο στον κόσμο αριθμό κρουσμάτων COVID-19 μετά τις ΗΠΑ, η Ινδία θέλει να εμβολιάσει 300 εκατ. ανθρώπους -το ένα πέμπτο του πληθυσμού της- έως τον Αύγουστο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, σε τέσσερις εβδομάδες, έχουν εμβολιαστεί μόνο 7,5 εκατ. εργαζόμενοι της πρώτης γραμμής, το οποίο σημαίνει ότι η Ινδία ίσως χρειαστεί αρκετά χρόνια για να πετύχει τον στόχο της.

«Τα εμβολιαστικά προγράμματα συνήθως ξεκινούν με αργούς ρυθμούς και στη συνέχεια επιταχύνονται καθώς λύνονται ζητήματα επιμελητείας και λειτουργικά θέματα» ανέφερε ο Γκαγκαντίπ Κανγκ, καθηγητής Μικροβιολογίας στο Christian Medical College στο Βελόρ. Σύμφωνα με τον ίδιο, για να τηρηθούν στην Ινδία τα χρονοδιαγράμματα της κυβέρνησης, «θα πρέπει να ανοσοποιήσουμε περίπου 4 με 5 φορές περισσότερους ανθρώπους κάθε μέρα σε σχέση με ό,τι κάνουμε σήμερα».

Η κυβέρνηση είπε ότι είναι έτοιμη να επιταχύνει τους εμβολιασμούς από τον επόμενο μήνα, προχωρώντας σε μέτρα όπως το να περιληφθούν περισσότερα ιδιωτικά νοσοκομεία στη σχετική διαδικασία. Αξιωματούχοι κυβερνητικής διαδικτυακής πλατφόρμας για τον προγραμματισμό του εμβολιασμού ανέφεραν στο Reuters ότι η εφαρμογή αυτή μπορεί να χειριστεί έως 10 εκατ. εμβολισμούς την ημέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ινδία, που παρασκευάζει το 60% όλων των εμβολίων στον κόσμο, έχει χορηγήσει δωρεάν ή έχει πουλήσει εμβόλια κατά της COVID-19 σε 17 χώρες και έχει αιτήματα από πέντε ακόμα. Η κυβέρνηση, ωστόσο, ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα στο Κοινοβούλιο ότι συντονίζεται με τις εταιρείες για να διασφαλίσει επαρκείς ποσότητες για τη δική της εμβολιαστική εκστρατεία.

Η Ινδία έχει κυκλοφορήσει το εμβόλιο COVAXIN που αναπτύχθηκε από την Bharat Biotech σε συνεργασία με το κρατικό Ινδικό Συμβούλιο Ιατρικών Ερευνών, καθώς και ένα αδειοδοτημένο εμβόλιο από την AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Η Ινδία κατέγραψε 9.309 ημερήσια νέα κρούσματα COVID-19 σήμερα, ανεβάζοντας τον συνολικό τους αριθμό σε 10,88 εκατ. κρούσματα από τότε που ξεκίνησε η πανδημία. Οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 87 στους 155.447.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης