Η Ινδία απέρριψε την Πέμπτη τις επικρίσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, που την κατηγόρησε ότι δεν εμπλέκεται περισσότερο στο Αφγανιστάν, χλευάζοντας μάλιστα την οικοδόμηση μιας βιβλιοθήκης στην χώρα αυτή, εν μέσω του πολέμου.

Ο Τραμπ επιτέθηκε ευθέως στον πρωθυπουργό της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι που, όπως είπε, υπερηφανεύεται ότι χρηματοδότησε μια βιβλιοθήκη στο Αφγανιστάν, κάτι που ο ίδιος θεωρεί ότι δεν είναι καθόλου χρήσιμο. Ο Μόντι «μου λέει συνεχώς ότι έχτισε μια βιβλιοθήκη στο Αφγανιστάν» είπε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος στους δημοσιογράφους, κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. «Τι να απαντήσω; Ω, ευχαριστούμε για τη βιβλιοθήκη; Δεν ξέρω καν αν τη χρησιμοποιεί κανείς στο Αφγανιστάν», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ανακοίνωσή της, η κυβέρνηση της Ινδίας, που τονίζει ότι η χώρα είναι «ο μεγαλύτερος δωρητής στην περιοχή», απάντησε στον Τραμπ ότι το Νέο Δελχί διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για την ανάπυξη και τη βελτίωση του επιπέδου ζωής στο Αφγανιστάν.

«Η Ινδία όχι μόνο χτίζει βιβλιοθήκες αλλά κατασκευάζει και δρόμους, φράγματα, σχολεία», διαμαρτυρήθηκε μέσω του Twitter ο Ραμ Μαντχάβ, ο γενικός γραμματέας του κυβερνώντος εθνικιστικού κόμματος Μπαρατίγια Τζανάτα (BJP).

Μετά την πτώση των Ταλιμπάν η Ινδία έχει δώσει βοήθεια ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Αφγανιστάν. Μεταξύ άλλων έχει κατασκευάσει ένα περίβλεπτο σχολείο στην Καμπούλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης