Η οικογένεια της Άσια Μπίμπι ζητά άσυλο από ΗΠΑ, Καναδά και Βρετανία

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2018, 20:11
Η οικογένεια της Άσια Μπίμπι ζητά άσυλο από ΗΠΑ, Καναδά και Βρετανία
Ο σύζυγος της Άσια Μπίμπι, της χριστιανής που είχε καταδικαστεί σε θάνατο στο Πακιστάν με την κατηγορία της βλασφημίας, ζήτησε να χορηγηθεί άσυλο στην οικογένειά του στις ΗΠΑ, τη Βρετανία ή τον Καναδά, καθώς ανησυχεί ιδιαίτερα για το μέλλον της γυναίκας του και των παιδιών του αν παραμείνουν στη χώρα.

"Ζητώ από τον πρόεδρο (των ΗΠΑ) Ντόναλντ Τραμπ να μας βοηθήσει να φύγουμε. Μετά από αυτό, ζητώ από την Βρετανίδα πρωθυπουργό (Τερέζα Μέι) να κάνει ό,τι μπορεί για να μας βοηθήσει" είπε ο Ασίκ Μασίχ σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμά του. Ζήτησε επίσης τη "βοήθεια" του πρωθυπουργού του Καναδά Τζάστιν Τριντό.

"Η οικογένεια ζητάει άσυλο στις ΗΠΑ, τη Βρετανία ή τον Καναδά", είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Γουίλσον Τσόουντρι, ο πρόεδρος της ένωσης των Πακιστανών χριστιανών στη Βρετανία, η οποία βοηθάει την Άσια Μπίμπι και τους συγγενείς της εδώ και χρόνια.

"Οι χώρες αυτές έχουν τις μεγαλύτερες κοινότητες Πακιστανών χριστιανών", είπε, εξηγώντας επίσης ότι το αίτημα απευθύνεται σε αυτές τις χώρες κυρίως λόγω γλώσσας – οι κόρες της Άσια Μπίμπι μαθαίνουν αγγλικά, αν και η ίδια και ο σύζυγός της δεν μιλούν αγγλικά.

Στο ίδιο βίντεο ο Ασίκ Μασίχ ζητάει να χορηγηθεί άσυλο και στον Τζόζεφ Ναντίμ, ο οποίος φιλοξένησε την οικογένεια μετά την καταδίκη της Μπίμπι σε θάνατο, το 2010.

"Αν η Άσια Μπίμπι φύγει από τη χώρα, κάθε μέλος της οικογένειάς της, κάθε άνθρωπος που συνδέεται μαζί της, θα δολοφονηθεί", προειδοποίησε ο Γουίλσον Τσόουντρι, εκτιμώντας ότι θα πρέπει να δοθεί άσυλο σε "τουλάχιστον 20 πρόσωπα".

Η φυγή της Μπίμπι από το Πακιστάν, παρά την απαλλαγή της, την περασμένη Τετάρτη, από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, δείχνει πάντως αβέβαιη.

Πηγή: skai.gr

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2018, 20:13