Οι ηγέτες της Σερβίας και του Κοσόβου δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε κάποια συμφωνία στις συνομιλίες που είχαν στις Βρυξέλλες με τη μεσολάβηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όμως «οι συζητήσεις θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες», ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ.

«Οι δύο πλευρές θα φέρουν πλήρως την ευθύνη στην περίπτωση κλιμάκωσης. Υπάρχει ακόμη χρόνος μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου», πρόσθεσε ο Μπορέλ μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τις συνομιλίες με τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς και τον πρωθυπουργό του Κοσόβου Αλμπίν Κούρτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την 1η Σεπτεμβρίου πρόκειται να τεθούν σε ισχύ οι νέοι διοικητικοί και συνοριακοί κανόνες που θέλει να επιβάλει η Πρίστινα (χορήγηση προσωρινής άδειας διαμονής στα πρόσωπα που εισέρχονται στο Κόσοβο με σερβική ταυτότητα και υποχρέωση των Σέρβων του Κοσόβου να αντικαταστήσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους με πινακίδες του Κοσόβου), τους οποίους έχει καταγγείλει το Βελιγράδι.

«Δυστυχώς, δεν φτάσαμε σε συμφωνία, αλλά δεν είναι το τέλος της ιστορίας. Και οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι πρέπει να συνεχιστεί η διαδικασία και η συζήτηση θα ξαναρχίσει τις επόμενες ημέρες», πρόσθεσε ο Μπορέλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης