Κατά καιρούς έχετε δει ή έχετε ακούσει για τις εξαιρετικές συνθήκες εργασίας στην Google, αλλά για πρώτη φορά το «Forbes» αναλύει την κάλυψη που παρέχει ο κολοσσός στους εργαζομένους του και στις οικογένειές τους σε περίπτωση που αυτοί αποδημήσουν εις Κύριον.

Συγκεκριμένα, εάν ένας εργαζόμενος της Google φύγει από τη ζωή όσο εργάζεται στην εταιρεία, οι κληρονόμοι του θα συνεχίσουν να λαμβάνουν το 50% του ετήσιου μισθού του για τα επόμενα 10 χρόνια! Για παράδειγμα, εάν ο ετήσιος μισθός είναι $50.000, η οικογένεια θα λάβει $250.000 αποζημίωση ($25.000 κάθε χρόνο) μέσα στην επόμενη δεκαετία. Επιπλέον, σε περίπτωση που ο εργαζόμενος ήταν ομοφυλόφιλος, η αποζημίωση εξακολουθεί να ισχύει για τον/τη σύντροφό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βέβαια, η Google φροντίζει σημαντικά για την υγεία των καλοπληρωμένων υπαλλήλων της, καθώς διαθέτει πλήρως εξοπλισμένη και εξειδικευμένη ιατρική ομάδα και υποδομή για συνεχείς ιατρικούς ελέγχους.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Lazlo Bock: «Πρόσφατα βιώσαμε μία από τις αναπόφευκτες καταστάσεις της ζωής, όπου είχαμε να αντιμετωπίσουμε τον θάνατο ενός από τους κοντινότερους συνεργάτες μας. Είναι μια φρικτή και δύσκολη κατάσταση. Επομένως, ως εταιρεία, έπρεπε να βρούμε τρόπους να βοηθήσουμε τα παιδιά του υπαλλήλου που απεβίωσε».

Εκτός από την καταβολή του μισού μισθού για τα επόμενα δέκα χρόνια, όλες οι μετοχές του υπαλλήλου περνούν στα χέρια των παιδιών, ενώ κάθε παιδί θα λαμβάνει $1000 μηνιαίως, μέχρι να κλείσει τα 19 του χρόνια ή μέχρι τα 23, εάν συνεχίζει τις σπουδές του σε κάποιο κολέγιο ή πανεπιστήμιο. Φυσικά, τα χρήματα αυτά δίνονται στον κηδεμόνα των παιδιών ως καταπίστευμα για τη διαχείρισή τους. Άλλη ενδιαφέρουσα παροχή αφορά στις εγκυμοσύνες, οι οποίες μετά τη γέννα λαμβάνουν άδεια επί πληρωμή για 4,5 μήνες και ο πατέρας μπορεί να πάρει άδεια 6 εβδομάδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πού είπατε πως δουλεύετε…;

Πηγή: techgear.gr

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης