Η ιαπωνική κυβέρνηση επιδιώκει την εφαρμογή μιας «σύντομης και δραστικής» κατάστασης έκτακτης ανάγκης στο Τόκιο, την Οσάκα και δύο άλλους νομούς, όπως δήλωσε σήμερα υπουργός της κυβέρνησης, καθώς η χώρα μάχεται να περιορίσει ένα νέο κύμα εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19.

Υπό το καθεστώς μιας νέας κατάστασης έκτακτης ανάγκης, που θα επιβληθεί από τις 25 Απριλίου μέχρι τις 11 Μαΐου, η κυβέρνηση θα ζητήσει από τα εστιατόρια, τα μπαρ και τις αίθουσες καραόκε που προσφέρουν αλκοόλ να κλείσουν, ενώ μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις θα πραγματοποιηθούν χωρίς θεατές, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιασουτόσι Νισιμούρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Νισιμούρα μίλησε στην αρχή μιας συνάντησης με ένα πάνελ ειδικών και με θέμα συζήτησης τα προτεινόμενα μέτρα, τα οποία αναμένεται να εγκριθούν επίσημα αργότερα σήμερα.

Πέρα από το Τόκιο και την Οσάκα, τα μέτρα θα εφαρμοστούν στους νομούς του Κιότο και του Χιόγκο, σύμφωνα με τον υπουργό.

Ο πρωθυπουργός Γιοσιχίντε Σούγκα δήλωσε την Πέμπτη ότι η κυβέρνηση προγραμματίζει να κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Τόκιο και άλλες τρεις νομαρχίες, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει τη χρονική διάρκεια των περιοριστικών μέτρων, ούτε να δώσει λεπτομέρειες για το περιεχόμενο του πλαισίου εφαρμογής τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ιαπωνία έχει μέχρι στιγμής αποφύγει μία εκρηκτική εξάπλωση της πανδημίας. Στη χώρα έχουν καταγραφεί συνολικά περίπου 540.000 περιστατικά μόλυνσης και 9.707 θάνατοι από την COVID-19.

Ωστόσο η τελευταία αύξηση των περιστατικών μόλυνσης έχει θέσει την Ιαπωνία σε κατάσταση υγειονομικού συναγερμού, τρεις μήνες πριν από την προγραμματισμένη έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων και με δεδομένη την αργή εξέλιξη της εκστρατείας εμβολιασμού.

Το Τόκιο ανέφερε 861 νέα περιστατικά μόλυνσης την Πέμπτη. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό ημερήσιων μολύνσεων από την 29η Ιανουαρίου. Η νομαρχία της Οσάκα ανέφερε 1.167 περιστατικά μόλυνσης, αριθμό λίγο μικρότερο από τον εκείνον των κρουσμάτων που έχει καταγραφεί στον ίδιο νομό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης