Η Ουκρανία θα γίνει εν τέλει μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε ο Κλεμάν Μπον, υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας, διαβεβαιώνοντας το Κίεβο ότι μια πρωτοβουλία για τη σφυρηλάτηση στενότερων δεσμών μεταξύ της ΕΕ και των επίδοξων μελών της δεν θα αντικαταστήσει τις προσπάθειές τους για ένταξη.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν πρότεινε αυτό το μήνα τη δημιουργία μιας «ευρωπαϊκής πολιτικής κοινότητας» που θα μπορούσε να δημιουργήσει μια νέα δομή η οποία θα επιτρέπει στενότερη συνεργασία με χώρες που επιδιώκουν την ένταξη στην ΕΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαι πεπεισμένος ότι η Ουκρανία θα είναι μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης», είπε Μπον σε δημοσιογράφους.

«Έχουμε επίγνωση ότι χρειάζεται χρόνος για αυτό και σε αυτό το διάστημα δεν μπορεί να μας επιτραπεί απλώς να περιμένουμε. Πρέπει να θρέψουμε την ευρωπαϊκή ελπίδα».

Ο Μπον, ο οποίος νωρίτερα αυτή την εβδομάδα είπε ότι μπορεί να χρειαστούν 15-20 χρόνια για να ενταχθεί στην ΕΕ η Ουκρανία, πρόσθεσε ότι το σχέδιο «δεν είναι μια εναλλακτική».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας μαζί με την αντιπρόεδρο της ουκρανικής κυβέρνησης Όλγα Στεφανίσινα για την Ευρωπαϊκή και Ευρωατλαντική Ενσωμάτωση, είπε ότι το επόμενο βήμα θα ήταν να συζητηθούν οι λεπτομέρειες της πρωτοβουλίας με τους Ευρωπαίους εταίρους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης