Η γαλλική κυβέρνηση θα ανακοινώσει την Παρασκευή τις αποφάσεις της περί απαγόρευσης λειτουργίας και διάλυσης των εν ενεργεία ομάδων της οργάνωσης «Γκρίζοι Λύκοι» σε γαλλικό έδαφος, όπως δήλωσε τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράλντ Νταρμανέν. Οι δηλώσεις αυτές έγιναν κατά τη διάρκεια κατάθεσης του υπουργού στην επιτροπή νομοθεσίας της Εθνοσυνέλευσης, στο πλαίσιο της καμπάνιας κατά της τρομοκρατίας και του ριζοσπαστικού Ισλαμισμού μετά και τις τρομοκρατικές ενέργειες με τον αποκεφαλισμό του καθηγητή και την επίθεση σε εκκλησία της Νίκαιας. 

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας φέρεται να δήλωσε «επ’ ευκαιρία σας δηλώνω πως η οργάνωση Γκρίζοι Λύκοι είναι ιδιαιτέρως επιθετική, για να μην πω και περισσότερα, και την Τετάρτη θα παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο ο φάκελος και εγώ θα έχω την ευκαιρία να παρουσιάσω σε ένα διάστημα μέχρι και 15 ημέρες την πλήρη διάλυση-κατάργηση της οργάνωσης ομπρέλα ενάντια στην ισλαμοφοβία στη Γαλλία». Για κάποιον λόγο, η γαλλική κυβέρνηση συνδέει τη δραστηριότητα αυτής της οργάνωσης ομπρέλα με τους Γκρίζους Λύκους λαμβανομένων υπόψη μάλιστα ότι τον τελευταίο καιρό σημειώθηκαν διάφορα γεγονότα και επεισόδια στη Γαλλία όπου έλαβαν μέρος μέλη των Γκρίζων Λύκων με στόχο Γάλλους πολίτες αρμενικής καταγωγής οι οποίοι έχουν κινητοποιηθεί λόγω του πολέμου στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters όπως και το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων σημειώνουν πως η πρόθεση διάλυσης της οργάνωσης «Γκρίζοι Λύκοι» στη Γαλλία συνδέεται και με τη συνεχή ενίσχυση της έντασης μεταξύ του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και του Ταγίπ Ερντογάν. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται πως το μνημείο της γενοκτονίας και το Εθνικό Κέντρο Αρμενικής Μνήμης στη Ντεσέν της Γαλλίας βεβηλώθηκαν τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή, με συνθήματα υπέρ της Τουρκίας και υβριστικές εκφράσεις, όπως ανακοίνωσε τη Επιτροπή Προάσπισης του Αρμενικού Αγώνα (CDCA).

Στο μνημείο και το κτήριο, που απέχουν μεταξύ τους μόνο μερικά μέτρα, άγνωστοι έγραψαν τα αρχικά «RTE», από το όνομα του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, «Γκρίζοι Λύκοι» και υβριστικές φράσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης