Η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεισέφερε 500 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον στο υποστηριζόμενο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας πρόγραμμα COVAX για την προμήθεια εμβολίων κατά του COVID-19 σε αναδυόμενες οικονομίες, διπλασιάζοντας τη συνεισφορά της Ένωσης, ανέφερε σήμερα Παρασκευή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η συνεισφορά συνίσταται σε 300 εκατομμύρια ευρώ επιχορήγηση και 200 εκατομμύρια ευρώ σε εγγυήσεις από το Ευρωπαϊκό Ταμείο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (EFSD+) που θα υποστηρίξει ένα δάνειο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, ανέφερε η Επιτροπή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας του ΟΗΕ μαζί με τη Συμμαχία Εμβολίων GAVI και τον Συνασπισμό για Καινοτομίες Επιδημικής Ετοιμότητας ηγούνται του COVAX για την εξασφάλιση και διανομή εμβολίων σε φτωχότερες χώρες και τη διασφάλιση ότι τα εμβόλια δεν πηγαίνουν μόνο σε πλούσιες χώρες.

Έχουν στόχο να διανείμουν 1,3 δισεκ. δόσεις εμβολίων κατά του COVID-19 σε 92 χώρες χαμηλού και μέσου εισοδήματος έως τα τέλη του 2021, και ο ΠΟΥ έχει εγκρίνει εμβόλια που παρασκευάστηκαν από την Pfizer και την AstraZeneca.

«Με αυτή τη νέα οικονομική ενίσχυση θέλουμε να διασφαλίσουμε πως τα εμβόλια θα διανεμηθούν σύντομα σε χαμηλού και μέσου εισοδήματος χώρες. Επειδή θα είμαστε ασφαλείς μόνο αν όλος ο κόσμος είναι ασφαλής», δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στη διαδικτυακή σύνοδο της Ομάδας των Επτά (G7).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης