Η επιβράβευση της Ελισάβετ στον πρίγκιπα Κάρολο: Ετοιμάζεται να τον στέψει αντιβασιλέα

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019, 19:34
Η επιβράβευση της Ελισάβετ στον πρίγκιπα Κάρολο: Ετοιμάζεται να τον στέψει αντιβασιλέα

Στον θρόνο του αντιβασιλέα ετοιμάζεται να καθίσει ο πρίγκιπας Κάρος, μετά τον ενεργό ρόλο που διαδραμάτισε στην «αποπομπή» του αδερφού του, πρίγκιπα Άντριου, από το Μπάκιγχαμ, εξαιτίας της εμπλοκής του στο σκάνδαλο Επστάιν.

Αυτή αναμένεται να είναι η επιβράβευση της βασίλισσας Ελισάβετ η οποία, όταν σε 18 μήνες θα γίνει 95 ετών, θα έχει τη δυνατότητα να παραδώσει τις περισσότερες βασιλικές αρμοδιότητες στον πρωτότοκο γιο της, Κάρολο. Η βασίλισσα Ελισάβετ, όπως γράφουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, επέλεξε να τον στέψει αντιβασιλέα, καθώς, όσο ζει, τυπικά δεν μπορεί να παραιτηθεί από τον τίτλο.

Μάλιστα, στην ίδια ηλικία αποσύρθηκε από τα βασιλικά του καθήκοντα και ο βασιλικός σύζυγος και πατέρας του Καρόλου, πρίγκιπας Φίλιππος, Δούκας του Εδιμβούργου. 

 

Επιπλέον, όπως αναφέρει η Mail, αμέσως μετά την επιστροφή του από τη Νέα Ζηλανδία, ο 71χρονος σήμερα πρίγκιπας-διάδοχος έσπευσε στα ανάκτορα, όπου συζήτησε με τους γονείς του την πιθανότητα να αναλάβει τον έλεγχο «των οικογενειακών υποθέσεων».

Πλέον, μετά από τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και το γεγονός ότι η Ελισάβετ έχει ήδη παραδώσει αρκετά από τα δημόσια καθήκοντά της σε μέλη της βασιλικής οικογένειας και έχει μειώσει τις δημόσιες εμφανίσεις της, όλο και περισσότεροι γνώστες των βασιλικών πραγμάτων στην Βρετανία αναφέρουν ότι ήρθε η εποχή που η  Αυτής Μεγαλειότης θα παραδώσει σύντομα τον καθημερινό έλεγχο της μοναρχίας στον Κάρολο.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019, 19:34