«Η Ελλάδα να φύγει από την ευρωζώνη αν δεν τηρήσει τις υποχρεώσεις της»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2012, 00:46
«Η Ελλάδα να φύγει από την ευρωζώνη αν δεν τηρήσει τις υποχρεώσεις της»
Η ευρωζώνη είναι απίθανο να επιβιώσει υπό την παρούσα μορφή της και μία ή περισσότερες χώρες θα την εγκαταλείψουν, υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο.

«Θα έρθει ο καιρός που ορισμένες χώρες δεν θα μπορούν να ακολουθήσουν το ρυθμό δημοσιονομικής εξυγίανσης και να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους. Μία, ίσως δύο χώρες, δεν θα παραμείνουν στη ζώνη του ευρώ», είπε ο Φίτσο σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Markiza TV.

«Εάν η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να τηρήσει τις υποχρεώσεις της, θα πρέπει να υπάρξει μια ελεγχόμενη έξοδος της χώρας από την ευρωζώνη», πρόσθεσε, εξηγώντας ότι μια «ανεξέλεγκτη έξοδος» θα προκαλούσε ζημιά στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας του.

«Επί του παρόντος, πιστεύω ότι η Ελλάδα δεν τηρεί τις υποχρεώσεις της ζητώντας νέες εξαιρέσεις και περισσότερο χρόνο για την προσαρμογή της πολιτικής λιτότητας», πρόσθεσε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Σλοβακία είναι μία από τις φτωχότερες χώρες της ευρωζώνης και η μοναδική που αρνήθηκε να συμμετάσχει στο πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα το 2010.

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2012, 00:46