Η Ευρωπαϊκή Ένωση επαναβεβαίωσε σήμερα ότι εξακολουθεί να στηρίζει τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και την εφαρμογή της, σε συνάντηση που είχαν στις Βρυξέλλες αξιωματούχοι των τριών ευρωπαϊκών χωρών που την υπέγραψαν (Γαλλία, Γερμανία και Βρετανία) με τον Ιρανό υφυπουργό Εξωτερικών Αμπάς Αραγσί.

Η συνάντηση αυτή έγινε λίγες ώρες πριν ανακοινώσει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αν θα αποσυρθούν οι ΗΠΑ από τη συμφωνία αυτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εκπρόσωποι των τριών χωρών και η Χέλγκα Σμιτ, η αναπληρωτής της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι, «άδραξαν αυτήν την ευκαιρία για να επαναλάβουν τη στήριξή τους στη συνέχιση της πλήρους και αποτελεσματικής εφαρμογής αυτού του σχεδίου κοινής δράσης (JPCOA) από όλες τις πλευρές» τόνιζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Βρυξέλλες.

Ένας Γερμανός αξιωματούχος, σε δηλώσεις του για τη συνάντηση αυτή, είπε ότι «τις επόμενες ημέρες θα είναι σημαντικό να παραμείνουμε σε επαφή με όλες τις πλευρές για να αποφύγουμε μια ανεξέλεγκτη κλιμάκωση» της κρίσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης