Οι αστυνομικοί σταμάτησαν ένα «σεξ πάρτι» με 25 συμμετέχοντες -ένας εκ των οποίων είναι βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου-, στο κέντρο της πόλης των Βρυξελλών, το βράδυ της Παρασκευής, όπως μεταδίδεται σε δημοσίευμα των The Brussels Times.

Η παράνομη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στη Rue des Pierres, λίγα μέτρα μακριά από ένα αστυνομικό τμήμα και κοντά στο Grand Place στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας του Βελγίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στους 25 παρευρισκόμενους, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν άνδρες, επιβλήθηκαν πρόστιμα, καθώς παραβίασαν τα μέτρα για τον Covid-19, ανέφερε πηγή στο Het Laatste Nieuws.

Πολλοί διπλωμάτες -αρκετοί από αυτούς εντοπίστηκαν γυμνοί- και ένα μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ήταν παρόντες. Ο ευρωβουλευτής φέρεται να προσπάθησε να διαφύγει, αλλά συνελήφθη και ανακρίθηκε από την αστυνομία, αναφέρει η εφημερίδα La Dernière Heure.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με  αναφορές σε τοπικά ΜΜΕ, καθώς η αστυνομία μπήκε στο κτήριο, ο Ευρωβουλευτής προσπάθησε να δραπετεύσει από ένα περβάζι παραθύρου, από την υδρορροή, αλλά τραυματίστηκε. Στη συνέχεια επικαλέστηκε τη διπλωματική του ασυλία ενώ, όταν τον έπιασαν οι αστυνομικοί στην προσπάθειά του να διαφύγει, ο Ευρωβουλευτής δεν είχε μαζί του ταυτότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον οι αστυνομικοί βρήκαν και ναρκωτικά στο σημείο.

Οι Βρυξέλλες είναι σε καθεστώς απαγόρευσης κυκλοφορίας, σε ισχύ από τις 10μμ έως τις 6πμ και όλα τα μπαρ και εστιατόρια έχουν κλείσει μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου. Οι μάσκες είναι υποχρεωτικές τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους και απαγορεύονται συγκεντρώσεις άνω των τεσσάρων ατόμων. Άτομα που έχει διαπιστωθεί ότι έχουν παραβιάσει τους κανονισμούς αντιμετωπίζουν πρόστιμο 250€.

Πηγές: The Brussels Times, The Guardian

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης