Τρεις ηγέτες της Αριστεράς στη Λατινική Αμερική, η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Κίρχνερ και οι πρόεδροι του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα και της Βολιβίας Έβο Μοράλες, χαιρέτισαν την επανεκλογή του Ούγκο Τσάβες στην προεδρία της Βενεζουέλας.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η πρώτη αντίδραση ήταν αυτή από το Μπουένος Άιρες: ένα συγχαρητήριο μήνυμα από την πρόεδρο της χώρας Κριστίνα Κίρχνερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ούγκο, όργωσες, έσπειρες, πότισες και σήμερα είναι η ημέρα της συγκομιδής» έγραψε η Αργεντινή πρόεδρος στον λογαριασμό της στο Τwitter.

Στο Κίτο, ο σοσιαλιστής πρόεδρος του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα έγραψε επίσης στο δικό του Twitter: «Ο Τσάβες νικητής, με περίπου 10 μονάδες διαφορά! Ζήτω η Βενεζουέλα, ζήτω το Μεγάλο Κόμμα, ζήτω η Μπολιβαριανή Επανάσταση!».

Ένας άλλος στενός σύμμαχος του Τσάβες, ο πρόεδρος Μοράλες της Βολιβίας, χαιρέτισε «τον θρίαμβο της δημοκρατίας» στη Βενεζουέλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η νίκη του Τσάβες είναι νίκη όλων των λαών της Λατινικής Αμερικής που μάχονται για την αξιοπρέπεια, την κυριαρχία και το μέλλον τους» τόνισε ο Μοράλες, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας του.

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης