Η Άγκυρα πρόθυμη να συνδράμει τη Λιθουανία στο θέμα των μεταναστών που φθάνουν από τη Λευκορωσία

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 8 Ιουλίου 2021, 20:45
Η Άγκυρα πρόθυμη να συνδράμει τη Λιθουανία στο θέμα των μεταναστών που φθάνουν από τη Λευκορωσία

Η Τουρκία είναι έτοιμη να παράσχει τη βοήθειά της και να διεξάγει πραγματογνωμοσύνη σε ζητήματα μετανάστευσης που σχετίζονται με τη Λιθουανία, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αφού η Λιθουανία κατηγόρησε τη Λευκορωσία ότι «εισάγει» μετανάστες από το εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας, με σκοπό να τους στείλει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Λιθουανία ανακοίνωσε χθες ότι θα κατασκευάσει έναν φράχτη στα σύνορα και θα αναπτύξει στρατιώτες για να εμποδίσει τις παράνομες εισόδους στο έδαφός της. Χθες ο υπουργός Εξωτερικών της Λιθουανίας Γκαμπρέλιους Λαντσμπέργκις δήλωσε ότι «ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων (που μπαίνουν στη Λιθουανία από την Λευκορωσία) φθάνουν εκεί από την Τουρκία, με τις τουρκικές αερογραμμές. Πιστεύουμε ότι η Τουρκία γνωρίζει την ταυτότητα τους».

Μιλώντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Ελσίνκι ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε ότι συζήτησε το θέμα χθες με τον Λαντσμπέργκις στο Βίλνιους και πως ο υπουργός μαζί με μια αντιπροσωπεία της Λιθουανίας, θα επισκεφθούν την Άγκυρα τις προσεχείς εβδομάδες για να συζητήσουν το θέμα.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι τα δύο μέρη πρέπει να καθορίσουν εάν οι μετανάστες που φθάνουν αεροπορικώς στη Λευκορωσία, έρχονται μόνοι τους, καθώς δεν μπορούν να ταξιδέψουν αν τα διαβατήρια τους δεν είναι έγκυρα.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 8 Ιουλίου 2021, 20:45