Η Τουρκία περιμένει από τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να «τηρήσει τον λόγο του» και να τερματίσει τον εξοπλισμό των κουρδικών πολιτοφυλακών YPG της Συρίας που θεωρούνται «τρομοκράτες» από την Άγκυρα, δήλωσε σήμερα ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Το να περιμένουμε ότι ο Τραμπ θα τηρήσει τον λόγο του είναι το πιο φυσικό δικαίωμά μας», τόνισε ο Τσαβούσογλου σε τηλεοπτική δήλωση που έκανε από την Αττάλεια, στη νότια Τουρκία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χθες ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας είχε υποστηρίξει πως ο Τραμπ διαβεβαίωσε τον τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι «έδωσε πολύ σαφείς οδηγίες να σταματήσουν οι παραδόσεις όπλων στις YPG», στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν οι δύο πρόεδροι.
«Φυσικά θέλουμε να το δούμε να εφαρμόζεται», πρόσθεσε σήμερα ο Τσαβούσογλου.

Σε μια ανακοίνωση που εκδόθηκε αργότερα χθες από τον Λευκό Οίκο, η αμερικανική κυβέρνηση έμοιαζε ωστόσο λιγότερο σαφής όσον αφορά τις προθέσεις της έναντι των πολιτοφυλακών αυτών.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ενημέρωσε τον ομόλογό του για «ρυθμίσεις που εκκρεμούν αναφορικά με τη στρατιωτική υποστήριξη προς τους εταίρους μας επί του πεδίου στη Συρία, τώρα που η μάχη της Ράκα έχει τελειώσει και φθάνουμε σε μια φάση σταθεροποίησης», αναφέρεται στην ανακοίνωση αυτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης