Να ακυρώσουν προγραμματισμένη επίσκεψη στην Τουρκία αναγκάστηκαν ο υφυπουργός Άμυνας της Γερμανίας και βουλευτές της Μπούντεσταγκ έπειτα από την άρνηση της Άγκυρας να τους δώσει τη σχετική άδεια.

Η γερμανική αποστολή θα επισκεπτόταν την αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ, όπου βρίσκονται μαχητικά της χώρας που συνδράμουν στις επιδρομές κατά θέσεων του Ισλαμικού Χαλιφάτου σε Συρία και Ιράκ. Διεθνείς αναλυτές επισημαίνουν ότι η εξέλιξη αυτή αποτυπώνει το «πάγωμα» των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Γερμανίας ύστερα από την απόφαση του Βερολίνου να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ (επαρχία Άδανα, νότια Τουρκία) φιλοξενεί αεροσκάφη του Διεθνούς Συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ο οποίος επιχειρεί κατά των τζιχαντιστών. Μεταξύ των αεροσκαφών που βρίσκονται εκεί είναι και μαχητικά Tornado της Πολεμικής Αεροπορίας της Γερμανίας, τα οποία συμμετέχουν σε αποστολές αναγνώρισης και ανεφοδιασμού αεροπλάνων εν πτήσει.

Μετά την ψηφοφορία, με την οποία η Μπούντεσταγκ αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε ανοικτά την οργή του και διεμήνυσε ότι θα υπάρξουν αντίποινα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης