Η Άγκυρα επιτέθηκε φραστικά σήμερα στο Παρίσι μετά τη γαλλική κριτική για τον ρόλο της Τουρκίας στη Λιβύη, με το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών να τονίζει ότι οι δηλώσεις έδειξαν τη «σκοτεινή και ανεξήγητη» πολιτική της Γαλλίας αναφορικά με τη Λιβύη, με την Άγκυρα να κατηγορεί τον νατοϊκό της σύμμαχο ότι επιδείνωσε την κρίση υποστηρίζοντας τις δυνάμεις του Χαλίφα Χάφταρ.

Χθες Δευτέρα, το Παρίσι τόνισε ότι επιθυμεί συνομιλίες εντός του ΝΑΤΟ με θέμα τον ολοένα και πιο «επιθετικό» ρόλο της Τουρκίας στη Λιβύη και κατηγόρησε την Άγκυρα, η οποία υποστηρίζει τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης, για την ανατροπή των προσπαθειών για επίτευξη εκεχειρίας με την παραβίαση του εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η υποστήριξη που παρείχε η Γαλλία στον πραξικοπηματία και πειρατή Χάφταρ, ο οποίος στοχεύει στην επιβολή αυταρχικού καθεστώτος ανατρέποντας τη νόμιμη κυβέρνηση και ο οποίος έχει δηλώσει ανοιχτά ότι δεν θέλει πολιτική λύση, έχει επιδεινώσει την κρίση στη Λιβύη», υπογράμμισε το τουρκικό ΥΠΕΞ. «Είναι απαράδεκτο να συμπεριφέρεται έτσι ένας σύμμαχος του ΝΑΤΟ».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης