Η αγκαλιά του Τραμπ με τον διευθυντή του FBI

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017, 06:45
Η αγκαλιά του Τραμπ με τον διευθυντή του FBI
Ο διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ, που προκάλεσε κατά την προεκλογική περίοδο την οργή των Δημοκρατικών με την υπόθεση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Χίλαρι Κλίντον, έλαβε μια… αγκαλιά την Κυριακή από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στη δεξίωση που παρατέθηκε στο Μπλε Δωμάτιο του Λευκού Οίκου προς τιμήν αξιωματούχων των υπηρεσιών επιβολής του νόμου και ασφάλειας.

Ο Τραμπ είδε τον Κόμεϊ μεταξύ των παρισταμένων και τον κάλεσε κοντά του. Μόλις ο διευθυντής του FBI τον προσέγγισε, εκείνος του έσφιξε το χέρι και τον αγκάλιασε.

«Είναι πλέον διασημότερος από εμένα» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος χαμογελώντας.


Ο Τζέιμς Κόμεϊ έστειλε μια επιστολή στο αμερικανικό Κογκρέσο λίγες μόλις ημέρες πριν από τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου ανακοινώνοντας ότι ανοίγει ξανά τον φάκελο σχετικά με το προσωπικό ηλεκτρονικό ταχυδρομείο που χρησιμοποιούσε η Χίλαρι Κλίντον ενώ ήταν υπουργός Εξωτερικών το διάστημα μεταξύ 2009 και 2012.

Μία εβδομάδα αργότερα ο διευθυντής του FBI ανακοίνωσε την απόφασή του ότι έπειτα από έρευνα που πραγματοποίησε δεν υπάρχουν ενδείξεις που να στοιχειοθετούν την άσκηση δίωξης σε βάρος της Κλίντον.

Η ζημιά ωστόσο σε πολιτικό επίπεδο είχε ήδη γίνει.

Ημέρες μετά τις εκλογές, η πρώην υπουργός κατηγόρησε τον Κόμεϊ για την ήττα της, υποστηρίζοντας ενώπιον χορηγών της εκστρατείας της ότι ο Τραμπ εκμεταλλεύτηκε τις ανακοινώσεις του Κόμεϊ για να της επιτεθεί.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017, 06:45