Το πολύτιμο αγαθό της αυτοδιάθεσης είναι η δύσκολη, δαπανηρή πορεία για τους κατεχόμενους Παλαιστίνιους. Ο κόσμος όμως έχει στραμμένο το βλέμμα στα γεγονότα στη Συρία.

Στην Παλαιστίνη, ανεξάρτητα από το όπλο της επιλογής – φωνή, στυλό ή όπλο – υπάρχει η αιματηρή τιμή που πρέπει να καταβληθεί για τη χρήση της. Για τους καταπιεσμένους Παλαιστίνιους η διαδρομή οδηγεί προς τη φυλακή ή τον θάνατο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, για τις γενιές των Παλαιστινίων που έχουν απογυμνωθεί από την ίδια την αναπνοή που αντηχεί με το αίσθημα της ελευθερίας, η ιστορία διδάσκει ότι απλώς δεν υπάρχει άλλη επιλογή.

Τελικά, τι πρέπει να γίνει, για τα 11 εκατομμύρια που καταπιέζονται, είτε στην Παλαιστίνη είτε εκτός, όπως σε τόσους πολλούς πρόσφυγες έχει αφαιρεθεί η ουσιαστική φωνή και ευκαιρία, καθώς ο περισσότερος κόσμος δικαιολογεί σε μεγάλο βαθμό την πολιτική και οικονομική πολιτική που φέρει το αστέρι του Δαβίδ.

Παρόλο που για την Παλαιστίνη, το διεθνές δίκαιο αναγνωρίζει τα θεμελιώδη δικαιώματα στην αυτοδιάθεση, την ελευθερία και την ανεξαρτησία των κατεχομένων. Οι Παλαιστίνιοι, πιστεύουν πως αυτό περιλαμβάνει το δικαίωμα στον ένοπλο αγώνα, αν είναι απαραίτητο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύνταξη: Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης