H Κύπρος ανακαλεί τη «χρυσή βίζα» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος στην Süddeutsche Zeitung. H εφημερίδα σημειώνει: «Όποιος θέλει να αποκτήσει τη γερμανική ιθαγένεια, θα πρέπει να ξεπεράσει πραγματικά πολλά εμπόδια. Ευτυχώς όμως η δαπάνη των 255 ευρώ είναι μάλλον χαμηλή. Στην Κύπρο τα πράγματα είναι διαφορετικά. Τα τυπικά εμπόδια είναι περιορισμένα, αλλά τα οικονομικά μεγαλύτερα. Μπορεί κάποιος να αποκτήσει το κυπριακό διαβατήριο, εάν έχει επενδύσει σε ένα ακίνητο ή μια επιχείρηση δυο εκατομμύρια ευρώ και δωρίζει 75.000 ευρώ στην έρευνα ή για κοινωνικές κατοικίες. Ένα διαβατήριο της ΕΕ με όλες τις ελευθερίες της ΕΕ κοστίζει 2,15 εκατομμύρια ευρώ. Διάφοροι φορολογικοί παράδεισοι έχουν παρόμοιους κανόνες και παρόμοια προγράμματα και αποκαλούνται ‘χρυσές βίζες’».

Και η εφημερίδα συνεχίζει: «Οι επικριτές αυτής της τακτικής προειδοποιούν πως μοιάζει με πρόσκληση σε κλέφτες και όσους ξεπλένουν μαύρο χρήμα. Η Κύπρος αντιδρά τώρα σε αυτή την κριτική. 26 άτομα θα χάσουν το κυπριακό τους διαβατήριο. Συνολικά θα πρέπει να επανεξεταστούν 4.000 διαβατήρια. Η Κύπρος επωφελήθηκε από αυτή την τακτική, η χώρα όμως θα πρέπει να προστατεύσει και την εικόνα της, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung αναφέρεται στην 48ωρη απεργία των αεροσυνοδών της Lufthansa που έχει σαν αποτέλεσμα να ματαιωθούν εκατοντάδες πτήσεις. «Τι σκέφθηκαν οι μάνατζερ των αεροπορικών εταιρειών, όταν ανακήρυξαν τον ουρανό πάνω από την Ευρώπη ως την αυτοκρατορία των απεριόριστων δυνατοτήτων. Και δεν είναι μόνο οι φθηνές αεροπορικές εταιρείες, όπως η Ryanair, η Easyjet και η Wizzair, που έκαναν τέτοια σχέδια. Ήταν και η Lufthansa.Τώρα την μανία τους να είναι οι μεγαλύτεροι την πληρώνουν όλοι ποικιλοτρόπως».

Για το ίδιο θέμα η Wiesbadener Kurier γράφει: «Την ακριβή απεργία των αεροσυνοδών θα μπορούσε η Lufthansa να την αποφύγει. Συνομιλίες με τα διάφορα συνδικάτα θα μπορούσε να τις έχει κάνει εβδομάδες πριν. Μόνο μετά από την πίεση της ακύρωσης 1.300 πτήσεων και την οργή χιλιάδων επιβατών η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Γερμανίας αποφάσισε επιτέλους να παραπέμψει το θέμα στη διαιτησία».

Ο δίσκος «Αθήνα»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος το περιοδικό Stern δημοσιεύει μια συνέντευξη με τον Γερμανό μουσικό και ράπερ Μαξ Χέρε, ο οποίος κυκλοφορεί τώρα ένα δίσκο με τον τίτλο «Αθήνα». Για τις σχέσεις του με την Αθήνα λέει σχετικά: «Ήμουν σαν παιδί κιόλας συχνά εκεί. Ο πατέρας μου έζησε εκεί κάποια χρόνια στη δεκαετία του 1980 και του 1990. Στις διακοπές ήμασταν σχεδόν πάντα εκεί. Κάποιες φορές πηγαίναμε στην Πελοπόννησο ή στις Κυκλάδες». Ο θείος του και ένας παππούς έζησαν επίσης για μεγάλο χρονικό διάστημα στην Αθήνα. Η Αθήνα, όπως λέει, έπαιζε πάντα ένα σημαντικό ρόλο στην οικογένειά του. Ο δίσκος «Αθήνα» κυκλοφορεί σήμερα.

Πηγή:dw.com

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης