O υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, νωρίτερα έδωσε οδηγίες για την άμεση διενέργεια διαβήματος διαμαρτυρίας προς την τουρκική πλευρά, καθώς και την ενημέρωση συμμάχων και εταίρων για τη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητική συμπεριφορά.

Παράλληλα, όπως επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, «αμέσως μετά τον σεισμό επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας πως σε αυτές τις στιγμές προέχει η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Παρά το θετικό κλίμα αυτής της επικοινωνίας, που θα μπορούσε να αποτελέσει μια αφορμή ύφεσης της έντασης, λίγες ώρες αργότερα, η Τουρκία προχώρησε στην έκδοση νέας παράνομης NAVTEX, σε περιοχή που επικαλύπτει ελληνική υφαλοκρηπίδα. Προχωρήσαμε άμεσα σε διάβημα στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, καθώς και σε ενημέρωση εταίρων και συμμάχων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Πέτσας υπογράμμισε στο σημείο αυτό ότι «η Ελλάδα καλεί την Τουρκία να ανακαλέσει άμεσα την παράνομη NAVTEX και να επιστρέψει στις διερευνητικές επαφές, για τη μια και μόνη εκκρεμότητα μεταξύ των δύο κρατών, την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης