Απίστευτες εικόνες εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής στο κέντρο του Λονδίνου, όταν ένας γυμνός άνδρας παρέμεινε για περίπου τρεις ώρες πάνω σ’ ένα άγαλμα στην πλατεία Τραφάλγκαρ.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, οι οποίες και προχώρησαν στον αποκλεισμό της περιοχής, απομακρύνοντας τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί εκεί προκειμένου να παρατηρήσει το παράξενο θέαμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκπρόσωπος της Αστυνομίας ανέφερε πως ο απρόσκλητος… επισκέπτης καβάλησε το άγαλμα του πρίγκιπα Γεωργίου, πρώην Δούκα του Κέμπριτζ, φορώντας τα ρούχα του τα οποία στη συνέχεια έβγαλε. Στη διάρκεια της παραμονής του εκεί δεν δίστασε να δείξει μεταξύ άλλων και τις ικανότητές του στην ισορροπία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έχουν αποκλείσει ένα ολόκληρο τετράγωνο για έναν γυμνό άνδρα. Αυτό είναι γελοίο», δήλωσε εκνευρισμένος ένας από τους οδηγούς που είχε κολλήσει στο σημείο, καθώς η Αστυνομία είχε διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων σε απόσταση 100 μέτρων από την πλατεία.

«Μου ήταν εξαιρετικά δύσκολο να μη γελάσω. Ήταν το τελευταίο πράγμα που περίμενες να δεις», τόνισε από την πλευρά της μια τουρίστρια, η οποία έδειχνε να το διασκεδάζει όπως και ένας δημόσιος υπάλληλος, ονόματι David Lee, ο οποίος σημείωσε γελώντας πως «είναι εκπληκτικό το γεγονός πως ένας άνθρωπος μπορεί να προκαλέσει τόσο μεγάλη αναστάτωση».

«Ίσως τελικά να τον νίκησε το κρύο ή ο αέρας», συμπλήρωσε.

Μέχρι στιγμής τα κίνητρα του… γυμνού καβαλάρη παραμένουν άγνωστα, ενώ όπως μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, υπήρχε αρχικά η εντύπωση πως είχε στην κατοχή του ένα μαχαίρι. Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής «telegraph» ο άνδρας, ο οποίος συνελήφθη μόλις κατέβηκε από το άγαλμα, αναμένεται να αντιμετωπίσει κατηγορίες και για φθορά του ιστορικού μνημείου καθώς όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες προκάλεσε ζημιές στην προσπάθειά του να σκαρφαλώσει στην κορυφή του.

Ο πρίγκιπας Γεώργιος ήταν ένας ανώτατος στρατιωτικός αξιωματούχος που διακρίθηκε στον πόλεμο της Κριμαίας τον 19ο αι..

Δείτε το video…

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης