Σε «βόμβα» κορωνοϊού έχει μετατραπεί ένα γυμναστήριο στη συνοικία Χάμιλτον, στο Οντάριο του Καναδά, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της χώρας. Παρόλο που στο συγκεκριμένο γυμναστήριο τηρούνταν τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας, φαίνεται πως τελικά αυτό δεν ήταν αρκετό για να προστατευτούν οι αθλούμενοι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μέχρι στιγμής έχουν διαγνωστεί με κορωνοϊό 47 αθλούμενοι οι οποίοι έκαναν ομαδικό πρόγραμμα ποδηλασίας, ενώ οι υγειονομικές αρχές πιστεύουν πως μπορεί να έχουν μολυνθεί τουλάχιστον 100 άτομα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συγκεκριμένη είδηση, σύμφωνα με το Forbes, βλέπει το φως της δημοσιότητας την ώρα που στη χώρα γίνονται πολλές συζητήσεις για το εάν τελικά τα γυμναστήρια είναι ασφαλή εν μέσω πανδημίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ανησυχίες πάντως των ειδικών επικεντρώνονται σε δύο σημαντικές υποθέσεις για την εξάπλωση του Covid-19 εντός των γυμναστηρίων.

Συγκεκριμένα:

  • Στον μη σωστό καθαρισμό-απολύμανση των επιφανειών και των οργάνων και γενικότερα του χώρου. Ειδικά στο γεγονός ότι δεν γίνεται απολύμανση έπειτα από κάθε χρήση.
  • Στη μετάδοση από άτομο σε άτομο μέσω σταγονιδίων/αερολυμάτων που περιέχουν τον SARS-CoV2. Κατά την αναπνοή στη διάρκεια έντονης άσκησης είναι γνωστό ότι αυξάνεται η παραγωγή αυτών των αερομεταφερόμενων σωματιδίων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης